Žatecká nemocnice chystá rozšíření

Lucie Steklá 2022-08-17 16:26:56

Žatecká nemocnice, která jako jediná poskytuje akutní lůžkovou péči v okrese Louny se spádovou oblastí pro 84 tisíc obyvatel, se dočká rozšíření. Přibude v ní dvacet pět lůžek následné péče. Oddělení následné péče je nejstarší objekt v areálu. Oprava je nutná, kapacitu pak zvýší stavba nového křídla. Město, které je zřizovatelem, na dostavbu oddělení dostalo 18 milionů korun od Ústeckého kraje.


 Žatec požádá ještě o evropskou dotaci, podobně jako na vybudování urgentního příjmu. Ten v žatecké nemocnici chybí, vzniknout má přístavbou u oddělení chirurgie. Nemocnice by takto měla vypadat kolem roku 2050. Rekonstrukce a dostavba oddělení následné péče je nutná vzhledem k současnému technickému i stavebnímu stavu objektu, což je nejstarší objekt celého areálu žatecké nemocnice. Díky rekonstrukci a dostavbě oddělení dojde ke zlepšení komfortu pro pacienty i personál. Zároveň se díky vybudování nového křídla zvýší i kapacita celého oddělení přibližně o 25 lůžek. Investice je potřebná i z hlediska demografického vývoje, tedy očekávaného stárnutí populace v regionu i celém Česku. ,,Rozšíření oddělení následné péče je jedním ze dvou významných investičních projektů, které Nemocnice Žatec i město jako její zřizovatel plánují v nejbližších letech. Druhým důležitým projektem je vybudování urgentního příjmu, který vznikne jako přístavba u současného oddělení chirurgie. Na obě investice chce město také žádat o dotaci z IROP,“ uvedl mluvčí žatecké radnice Tomáš Kassal. 


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video