Začaly okresní fotbalové soutěže

Alla Želinská 2022-08-24 12:00:00

Fotbalovou sezónu odstartovalo regionální derby Žiželice – Buškovice

V sobotu 20. srpna se dočkali startu soutěží všichni fotbaloví fanoušci na Lounsku. Díky svému tradičnímu času výkopu domácích zápasů v 10.15 se o zahajovací utkání postará celek Žiželic. Ten přivítal jednoho z favoritů soutěže Baník Buškovice (Žiželice - Buškovice 3:7 (0:3)). Zbývající utkání 1. kola začínají v 17 hodin. Výjimkou je utkání mezi Kryry a Vrbnem, které je přeložené na 18. března 2023.

Okresní přebor v předpovědích

Před zahájením soutěže je vždy složité předvídat, kdo se jakým způsobem s novou sezónou popasuje. Pojďme to alespoň zkusit. Do skupiny týmů, která bude hrát o nejvyšší příčky, bude chtít patřit Baník Buškovice. Tým, který za posledních 5 let ve svých soutěžích končil nejhůře na 2. místě. Postupové ambice jistě neztratili ani fotbalisté z Černčic. Ti loňskou sezónu začali impozantně, ale do finále spíše doklopýtali.

Další náš regionální zástupce Havran Kryry měl velmi dobré jaro a pokud na něj dokáže navázat, bude atakovat nejvyšší příčky. To samé platí o fotbalistech Výškova, kteří navíc i poměrně výrazně svůj kádr posílili. Po několika hubených letech by rádi na časy bodových hodokvasů navázali v tradičních fotbalových baštách, tedy v Postoloprtech a Tuchořicích.

V horní polovině tabulky se bude pravděpodobně pohybovat rezerva Dobroměřic. Tým, který bude těžit především z domácích zápasů, kde si rádi kopnou i fotbalisté A týmu. Cítoliby a Kozly okopírují zřejmě své výkony z posledních let. Sem tam potrápí favority, pravidelně budou sbírat body se srovnatelnými soupeři. K postupu to bude daleko, sestup si pohlídají. Podobně na tom budou i v Pátku, kde by ale namočení do sestupových vod mohlo být nebezpečnější.

Na spodní příčky podle našeho mínění budou patřit také fotbalisté Žiželic. Konec sezóny dohrávali s vypětím všech sil. V kuloárech dokonce běžela informace, že do nové sezóny se ani nepřihlásí.

Zbývají nám dva týmy, které si okresní soutěž zahrají po několika letech. Holedeč jako postupující tým nehodlá hrát v soutěži druhé housle a i díky posílení svého kádru by ráda patřila ke štikám soutěže. V našich předpovědích ji řadíme vysoko. Krásný Dvůr, který sestoupil z krajské B třídy, bude zřejmě řešit opačné problémy. Vzepřou se místní fotbalisté prognóze bojů ve spodní části tabulky?

Tip na nejlepší vs. nejhorší trojici okresu

Černčice, Buškovice, Holedeč vs. Žiželice, Pátek, Krásný Dvůr

3. třída v novém formátu

Začátek hlásí také nejnižší fotbalová soutěž 3. třída. Novinkou pro letošní sezónu je zrušení 4. třídy a navrácení k systému tří skupin 3. třídy. Ty jsou rozděleny podle regionů. Zástupci Podbořanska Baník Buškovice B, Nepomyšl a Lubenec budou hrát ve skupině C spolu s týmy z Žatecka Měcholupy, Lišany a Staňkovice-mi. Na podzim se utkají dvoukolově každý s každým. Jarní sezóna bude rozdělena do skupin podle podzimního umístění. Do skupiny A patří celky z Lounska Libčeves, Ročov, rezervy Černčic, Cítolib, Lenešic a Chlumčan. Skupinu B tvoří Slavětín, Peruc, Panenský Týnec, Koštice, Chožov a Hříškov.

Tip na nejlepší skupinu

Složení skupiny o postup tipujeme na Měcholupy, Lubenec, Peruc, Hříškov, Ročov a Lenešice B.



Napsal(a): V. Kotrc

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video