Město Podbořany otevírá nové infocentrum

Alla Želinská 2022-08-24 15:31:43

Najdete ho v muzeu a přivítá vás Hanka Oktábcová

Podbořany - Informace o kulturním, společenském a sportovním vyžití ve městě, zajímavostech, ubytování, dopravě. To vše ve většině měst nabízí Informační centra, tzv. íčka zřizovaná radnicemi. V Podbořanech takové infocentrum doposud chybělo. „Kdysi, už je to dlouhá doba, fungovalo infocentrum v knihkupectví Mazánek pod kolejemi, jenže to už neexistuje. Následně a dodnes funkci íčka suplovala pokladna v přízemí Městského úřadu Podbořany v Mírové ulici,“ přiblížila nám toto téma Hana Oktábcová, která je novou posilou kulturního sektoru města, správkyní nově zřízeného Infocentra města Podbořany.

Informační a turistické centrum najdete v muzeu, Dukelská 1. Fungovat začne v nejbližších dnech a turisté, hosté města, občané, kteří tam zavítají, potkají v něm právě Hanku Oktábcovou. Město předtím vyhlásilo výběrové řízení na pracovníka informačního centra v Podbořanech, zájemců bylo poměrně mnoho, nakonec vyhrála paní Hanka. Vystudovala zdravotnickou školu a práce s lidmi ji naplňuje.

„Muzeum je prozatím uzavřené, v rekonstrukci, ale íčko se pomalu dává do kupy. Po otevření muzea bude íčko také zpřístupňovat stálé i krátkodobé expozice. Informační a turistické centrum bude sloužit jako zdroj informací pro návštěvníky města i místní, k dispozici budou plánky, letáčky, mapky a suvenýry jako v běžných íčkách, a také se bude zapojovat do kulturních akcí v Podbořanech. Doufáme v jeho růst, rozšíření nabídky upomínkových předmětů, navýšení počtu turistů a cílů pro ně,“ říká paní Oktábcová.

„V budově muzea se během posledních několika měsíců přestavovalo, obnovovaly se a připravovaly nové expozice, od srpna tu je i Infocentrum, které bude fungovat jako klasické íčko, jen se musí postavit na nohy,“ říká správce kulturního domu, kina, muzea a výstavní síně, kulturní referent Městského úřadu Martin Cyprian. Novou posilu přivítal s radostí.

Jaké jsou další novinky, o nichž se podrobně můžete dozvědět v Infocentru? „Momentálně spolupracuji s panem Janem Mourem, správcem IT, na interaktivní mapě města (součástí je i obnova fotografií), připravuje se historická procházka městem, pochod Pěšky s dětmi městem Podbořany. A spoustu dalších akcí k výročí 660 let města Podbořany“ dodala Hana Oktábcová. 

Foto: V Informačním centru města Podbořan návštěvníkům bude k dispozici Hana Oktábcová. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video