Kam v těchto dnech za kulturou a zábavou na Podbořansku, Žatecku a okolí

Alla Želinská 2022-08-25 09:00:00

Rock for Churcill, Hradozámecká noc, letní kino, taneční večer, den otevřených dveří, stezka odvahy, slavnostní otevření hřiště, hudba na ulici, Lucie v letním kině, silák roku, farmářské slavnosti, Císařský den - je toho na konci prázdnin hodně. Vyrazte a užijte si to!

Letní kino Podbořany (na koupališti)

Čtvrtek 25. 8. PÁNSKÝ KLUB - Terapie pro „eroticky závislé“ svede dohromady naprosto nesourodou pětici. Sympatický a nesmělý učitel Cyril, neomalený erotoman a notorický záletník Eda, mladý ajťák Martin, postarší scenárista Přemek a vyhořelý rocker Gigi... Vstup 40 Kč. Ve 21 hodin.

Úterý 30. 8. PÁRTY HÁRDER: SUMMER MASSACRE - V Párty Hárder se vrátí parta kamarádů prvního filmu. Z předchozích událostí se už trochu oklepali a v létě vyrazí na proslulou Ibizu východu – na Mácháč, legendární místo plné mejdanů, muziky a nevázaného sexu. 80 Kč. Od 20:30 hodin.

Městské koupaliště Podbořany

Pátek 26. 8. TANEČNÍ VEČER - město Podbořany a Městské koupaliště Podbořany vás srdečně zvou na večer s hudbou a tancem, k tanci a poslechu vám zahraje skupina H3K. Občerstvení zajištěno. Vstup zdarma. V areálu koupaliště. Od 19 hodin.

VÚ Buškovice

Pátek 26. 8. DEN OTEVŘENÝCH DVEŘÍ – prohlídka areálu školy, zrekonstruované budovy fary zasažené požárem v březnu 2019. Za účasti hejtmana ÚK, podbořanského děkana O. Alexandra. Od 10 hodin.

Kulturní dům Podbořany

18. 7. - 30. 9. POVODEŇ NA BLŠANCE ROKU 1872 - putovní výstava, v rámci 660 let od první písemné zmínky města Podbořany.

1. Česká společnost Podbořany

Pátek 26. 8. STEZKA ODVAHY - Zveme vás na naši strašidelnou stezku odvahy, která se koná v pátek 26. 8. od 22 hodin, tradičně v parku za Billou. Startujeme ve 22 hod. Čeká vás strašidelná cesta parkem, hejkalové, upíři, a mnoho dalších strašidel. Malé děti mohou s rodiči, ale děti od 12 let a starší mladiství půjdou samostatně. Kdo se nebojíte, přijďte!

Kuželna Podbořany

Sobota 27. 8. KUŽELKÁŘSKÝ TURNAJ - Sportovní klub kuželek Podbořany vás zve na Kuželkářský turnaj 2022 na počest výročí založení města Podbořany. S sebou ručník, boty s bílou podrážkou. Zvána je široká veřejnost. Jedna hra reprezentuje 60 hodů do plných. Občerstvení zajištěno. Výsledky budou uveřejněny na webu města. Od 9 hodin.

Vroutek, areál Myslivna

Pátek 26. - sobota 27. 8. ROCK FOR CHURCHILL - POSLEDNÍ JÍZDA. Dub FX, GusGus, Zebra-head, Asian Dub Foundation, Donny Benét, S.P.Y, State of Mind, Kasra, Crystal Distortion, Alexander Robotnick, Tata Bojs, JAR, Vypsaná FiXa, Skyline, MYDY, PSH, Krucipüsk, Bert & Friends, Xavier Baumaxa, Ikon, Gang Ala Basta, Ukulele Jack, MikkiM, Pixie & Akira, NelliQ & Fallen Gemini, Josef Sedloň, Bass Beast Crew, Soulparts Rich, Daniel Neighbour, Midirama, Substance-D, MC Zachy, Dave Trumpeteer. Vstupenky pořídíte na www.rfch.cz, GoOut. net a na baru hospody KD Vroutek. Stanování zdarma, platí se jen parkovné 400 Kč/ auto. Přijíždět budete moci již ve čtvrtek 25. 8. cca od 16 h, stanové městečko bude otevřené do neděle do večera. Pátek od 13 h – hudební program zahájí Ukulele Jack, sobota od 11:30. Ve stanovém městečku toalety a umývárna; hospoda otevřená od čtvrtka.

Zámek Krásný Dvůr

Sobota 27. 8. - neděle 28. 8. HRADOZÁMECKÁ NOC - Noc plná zážitků. Mandličky paní hraběnky - příjezd paní hraběnky a vyprávění o životě na přelomu 18. a 19. století, ve Francouzské zahradě; Práskni do koní - projížďka bryčkou nebo v sedle po čestném dvoře zámku; Dostaveníčko s Beethovenem - klavírní soirée Michala Maška ve Velkém sále; Libůstky pana hraběte - prohlídka svíčka-mi osvětleného zámku a zákusek; Sekt u hodinového stroje - přípitek na zámecké půdě; Půlnoční rendez-vous - procházka parkem k Novogotickému templu; Piknik pod hvězdami - povídání s kastelánkou na zámecké terase s občerstvením. Od 19 hodin.

Zámek Červený Hrádek

Sobota 27. 8. HRADOZÁMECKÁ NOC - rytířský turnaj na koních, historický šerm, hry pro děti ad. Od 15 hodin.  

Město Podbořany

Neděle 28. 8. SLAVNOSTNÍ OTEVŘENÍ HŘIŠTĚ na piknikové louce - těšte se na doprovodný program přímo v areálu, občerstvení pro děti zdarma. Město Podbořany zve děti i dospěláky! Od 13:30 do 17 hodin.

Pikniková louka Podbořany

Neděle 4. 9. POHÁDKOVÁ CESTA - Po cestě se potkáte s několika pohádkovými postavami a budete plnit jednoduché úkoly. Těší se na vás 1. Česká společnost Podbořany! Akce pro celou rodinu. Přijďte! Od 15 hodin.

Město Blšany

Sobota 27. 8. ROZLOUČENÍ S PRÁZDNINAMI - VÝLET DO MIRAKULA - pro zájemce z Blšan a spádových obcí. Kontakt: Pavlína Vízková (608 132 307). Odjezd autobusu z náměstí v 8 hodin.

KČT Podbořany

Sobota 3. 9. BAVORSKÝ KRONACH - Klub českých turistů, odbor Podbořany zve na zahraniční poznávací výlet. Prohlídka Heimatstube (muzeum Podbořanska a Jesenicka), historické části města, Kronacher Stadtfest (řemeslný trh s hudbou). Vstupné do muzea dobrovolné. Odpoledne prohlídka pevnosti Festung Rosenberg, výstavy obrazů Lucase Cranacha st. k výročí 550 let od jeho narození v tomto městě. Vstupné na pevnost okolo 10 EUR, bude upřesněno v autobusu. Odjezd z Podbořan od hotelu Růže v 6:30 hodin, návrat okolo 19. hodiny.

Kostel sv. Petra a Pavla Podbořany

Neděle 28. 8. MŠE SVATÁ - slouží otec Alexander. Od 9 hodin.

Fara Kryry

Neděle 28. 8. MŠE SVATÁ – nedělní, slouží O. Alexander. Ve 14 hodin.

Roh ulic Partyzánská a Dukelská Podbořany

Kdykoliv: Další tradiční výstava fotografií ve výloze - tentokrát své fotografie poskytl ADAM JANČÍK, podbořanský rodák a vášnivý mladý fotograf, který rád fotí přírodu i městské dění. Fotografie se nachází ve výlohách domu na rohu ulic Partyzánská a Dukelská. 

Valeč zámecký kostel nejsvětější Trojice

Sobota 27. 8. BARDOLINO – koncert. Bardolino je uskupení nacházející inspiraci v etnické hudbě celého světa. Své pojetí obohacuje o prvky jiných žánrů a vytváří tak svůj jedinečný hudební jazyk. Od 18 hodin.

Klub Budík Žatec

Pátek 26. 8. ČESKÁ POMOC UKRAJINĚ – beseda s Člověkem v tísni. Od 17:30 hodin.

Ramon cafe Žatec

Sobota 27. 8. Hudba na ulici – Hot sisters. Od 18 hodin.

U Orloje Žatec

Sobota 27. 8. Hudební srpen U orloje – VESBAND – blues-rock plus vlastní tvorba.

Letní kino Žatec

Sobota 27. 8. LUCIE – Chci zas… Letní rock tour 2022. Fanoušci skupiny Lucie se opět mohou těšit na léto příštího roku, legendární kapela vyrazí na sérii rockových koncertů! Pod názvem “CHCI ZAS …” proběhne letní turné v krásných a osobitých prostorách. PROGRAM: 18:00 - Otevření areálu, 19:00-19:30 – Předkapela, 20:00-22:00 - kapela LUCIE.

Náměstí Svobody Žatec

Sobota 27. 8. FARMÁŘSKÉ SLAVNOSTI – tradiční trhy na náměstí. Od 8 do 12 hodin.

Sportoviště u koupaliště Žatec

Sobota 27. 8. SILÁK ROKU MĚSTA Žatec – 3. ročník. Od 8 hod. vážení a prezentace, start v 9 hodin.

Město Kadaň

Sobota 27. 8. CÍSAŘSKÝ DEN V KADANI - 30. ROČNÍK CÍSAŘSKÉHO DNE. Přeneste se s námi na jeden den do středověku! Předposlední srpnová sobota již mnoho let patří největší kadaňské kulturní akci – Císařskému dni. Na co se můžete těšit? Navštívíte historické tržiště s ukázkou dobových řemesel, uslyšíte středověkou hudbu, uvidíte rytířské turnaje, šerm i taneční vystoupení, ochutnáte tradiční české dobroty, a dokonce se setkáte s císařem římským a králem českým Karlem IV.! Nenechte si ujít zejména jeho velkolepý příjezd s družinou. Průvod vychází od františkánského kláštera a postupuje až na Mírové náměstí. Císařský den je zakončen proslovem Karla IV., ohňovou show a ohňostrojem. Celá akce občanům a návštěvníkům připomíná návštěvu panovníka z roku 1367. Ne nadarmo je Kadaň královským městem! Od 10 hodin.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video