Memoriál Petry Hézlové: cvičení, běh, zábava. Sportovci posedmé podpoří onkologické oddělení

Lucie Steklá 2022-08-25 14:31:18

Louny - Sportovci již posedmé podpoří charitativní akci na památku kamarádky, kolegyně a členky sportovního spolku BeFit Louny, Petry Hézlové. Memoriál se uskuteční tuto sobotu 28. srpna, tentokrát na lounském výstavišti. ,,Čeká nás odpoledne plné sportu a vyžití pro celou rodinu. Výtěžek akce je věno-ván na podporu Onkologie Chomutov,“ říkají pořadatelé z BeFit.

Pro sportovce jsou připraveny cyklo i běžecké závody, program pro děti i dospělé. Během dne se účastníci Memoriálu Petry Hézlové mohou těšit na pro-gram party V pohybu s připravenými dětskými sportovními disciplínami, hrací stánky pro kluky i holky od Matellu, T-mobile chill zona, stánek Všeobecné zdravotní pojišťovny s informacemi k prevenci civilizačních chorob a info o prevenčních programech, stánek Záchranné služby s možností prohlídky sanitky a simulace resuscitace, stánek tanečníků HD Zlouni, výživového specialistu s nabídkou patnáctiminutových konzultací Lucie Hermanová, součástí je měření a tělesná diagnostika, stánek VR Bridge Most s virtuální realitou, skákací hrad a cukrovou vatu pro děti, fotostanici s možností vytisknout si fotky. Na akci bude přítomna také Policie ČR, která umožní prohlídku služebních zbraní a vozidel, k dispozici bude náborový stan Policie ČR, oddělení služební kynologie předvede prezentaci obranářkách dovedností policejních psů, program s prevenčním programem KAP-KA 97 - sdružení onkologický pacientů a přátel Chomutov.

,,Přidejte se k nám a přijďte si zacvičit, zaběhat, projet na kole, s dětmi na dětský program, anebo se jen podívat a připojit k našemu projektu, který pomáhá usnadnit život těm, kteří potřebují pomoc a kvalitní lékařskou péči. Celé sportovní odpoledne se nese v pohodovém duchu, nesoutěžíme, ale společně sportujeme. Tak vezměte rodinu, přátele, kolegy, kamarády a pojďte nám pomoci udělat něco pro lepší svět,“ zvou na memoriál pořadatelé.

Memoriál začíná v jednu hodinu odpoledne registrací, o hodinu později memoriál zahájí mažoretky ZUŠ Louny. V 14.15 hodin startuje závodu cyklistů, o pět minut později závod běžců, v půl třetí dětský běžecký závod, následuje vyhlášení dětské soutěže. V 15 a 16 ho-din je připravena ukázka obranářských dovedností policejních psů, v 15 hodin lekce Bodyfit o hodinu později lekce Zumby, v 15.45 streethardworkers exhibice, od půl páté čekána návštěvníky Self Defense Division workshop sebeobrany pro všechny, od pěti lekce Strong, od 17.50 hodin Tabata, od 18.25 lekce Stretch&Core. Během odpoledne také vystoupí HD Zlouni, proběhne vyhlášení závodů běžců a cyklistů, vylosuje se tombola, od půl os-mé je na programu Giovanni becca módní přehlídka, poté vyhodnocení sbírky, vystoupení EDDIE STOILOW & DAFONIC a do druhé hodiny ranní after party s DJ E2 Dafonic. Více na webu befitlouny.cz/memorial-2022/.

Celková sbírka, kterou přineslo pravidelné konání memoriálu, již přesahuje úctyhodných 750 tisíc korun. ,,V roce 2021 jsme vybrali přes 250 tisíc korun. Díky našim příspěvkům došlo na oddělení Onkologie Chomutov k rekonstrukcím a úpravám oddělení, aby se zde pacientům lépe žilo v čase, kdy jsou hospitalizováni. Nadstandardně se vy-bavily a revitalizovaly pokoje pro pacienty, zrekonstruovaly společné prostory a vylepšují se i prostory pro zaměstnance. V letošním roce je naším cílem upravit společné prostory oddělení, což jistě ocení i návštěvy,” uvedli pořadatelé.

Pokud nejste sportovci a chtěli a chcete podpořit dobou věc, můžete platbou na účet 5494476369/0800 v libovolné částce. Přispět můžete také prostřednictvím veřejné sbírky na Donio.cz.

,,Snažíme se zlepšit prostředí pro pacienty a dopřát tak nadstandardní vybavení, na které se běžném rozpočtu nedostává. Proč onkologie? Díky naší kamarádce Petře, která se zde léčila, a i když její příběh nedopadl dobře, na počest její památce se snažíme, abychom pomohli dalším příběhům,“ vysvětlují členky BeFit podporu chomutovské onkologie.


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video