Společnost dodávající teplo změnila majitele

Lucie Steklá 2022-09-03 20:23:48

Louny - Společnost, dodávající teplo do stovek domácností v Lounech, a provozovatel lounských ,,kotelen“ společnost Energie Holding má nového vlastníka. Energetickou skupinu MVV Energie CZ, jíž je Energie Holding členem a která poskytuje služby zákazníkům v patnácti městech České republiky, nově vlastní společnost Cube Infrastructure Managers, lucemburská investiční společnost zaměřená na infrastrukturní projekty střední velikosti.


,,Shodou okolností jsem týden před oznámením prodeje byl kvůli tomuto tématu v Litoměřicích za starostou Ladislavem Chlupáčem, který v březnu inicioval společný postup dotčených měst a jednal i s vedením MVV. Současně mám naplánovanou schůzku s vede-ním EH. Jsem optimista v tom, že když je novým vlastníkem lucemburská investiční společnost, nebude zasahovat do dosavadních dohod a korektních vztahu mezi EH a zákazníky i samosprávami,“ uvedl lounský starosta Pavel Janda. Současně dodal, že pokud by se někdo ptal, proč lounskou část společnosti nekoupilo město, odpověď je následující: ,,MVV prodávalo jeden celek a nechtělo ho nijak dělit, což se potvrdilo v případě Liberce, který neúspěšně usiloval nejprve o odkup části skupiny a pak ve spojení se soukromým partnerem o odkup celku.“

Energetická skupina MVV Energie CZ transakci oznámila minulý týden. Centrální zásobování teplem funguje v Lounech zhruba od roku 1970 a zajišťuje ho pět kotelen na zemní plyn. Hlavními odběrateli tepelné energie v Lounech jsou převážně domácnosti, na síť rozvodů jsou připojeny také školy, školky, úřady a komerční budovy. Celkový instalovaný výkon je 36,44 MWt a délka teplovodní tepelné soustavy je 12,5 kilo-metru. Největším zdrojem je kotelna Louny západ v ulici 17. listopadu.

,,Jsme hrdí na to, jak se MVV Energie CZ od našeho vstupu na český trh rozvinula a jakých dosáhla úspěchů. Významně jsme pokročili ve snižování emisí skleníkových plynů v našich výrobních zařízeních a vybudovali jsme vedoucí firmu v oblasti efektivní výroby a spotřeby energií. Přesně v souladu se strategickým plánem MVV Energie AG stát se do roku 2040 klimaticky neutrální firmou a poté firmou s mínusovými emisemi skleníkových plynů. Pevně věříme, že jsme ve společnosti Cube našli nového vlastníka pro naši českou dceru, který jí na této skvělé cestě bude dlouhodobě podporovat a dodá jí další impulzy a energii,“ uvedl k prodeji Ralf Klöpfer, člen představenstva MVV Energie AG. 

Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video