Klíčová křižovatka v Chomutově už je průjezdná

Redakce 2022-09-16 11:22:11

Chomutov - Uf, je to za námi. To si řekne leckterý řidič v Chomutově. Křižovatka ulic Moravská a Cihlářská je už průjezdná.

Byl to půlrok, který prověřil objízdné trasy ve městě a trpělivost řidiček a řidičů. Klíčová křižovatka pod kopcem byla zavřená kvůli výměně nejrůznějších sítí, kanalizace, tepla i plynu. 

Pro řidiče či chodce, kteří už zapomněli, jak křižovatka vypadá, budou novinkou úpravy. Ve směru z Čelakovského na Březeneckou přibyl odbočovací pruh doprava. Novinkou je také odbočovací pruh doleva z Moravské do Cihlářské. Silnice se v těchto místech rozšířila na úkor zmenšených chodníků. 

Moderní semafory by podle města měly přispět k plynulejší dopravě, mohou přednostně pouštět i trolejbusy a autobusy MHD. Na první pohled jsou světla větší a přehlednější, výraznější je i blikač s oranžovým panáčkem, který upozorňuje odbočující doprava na chodce.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video