Kontroloři a návštěvníci shlédli obnovenou budovu Fary VÚ Buškovice

Alla Želinská 2022-09-20 11:52:00

Ve výchovném ústavu proběhl den otevřených dveří, kontrola z ministerstva i posezení u grilovaného selátka.

Ředitel Výchovného ústavu v Buškovicích Mojmír Šebek přivítal poslední srpnový pátek před hlavní budovou zařízení početnou návštěvu (9 osob) z ministerstva školství, která kromě prohlídky provedla i inspekci a kontrolu. Den otevřených dveří byl zároveň poděkováním za celoroční práci zaměstnancům a partnerům zařízení, kteří se dostavili spolu s bývalými pracovníky.

Hlavním objektem, jenž budil zvědavost, byla „Fara“, která prošla velkou obnovou. Tuto jednu z budov ústavu sloužících pro ubytovaní výchovných skupin na jaře 2019 postihl požár, teprve nedávno všechny práce byly dokončeny. Na přestavbu a opravy se sdružily prostředky za pojistné plnění, vlastní zdroje výchovného ústavu a finance MŠMT. Nábytek a veškeré dřevěné náležitosti (strop, ochoz, dveře) vyráběl zaměstnanec firmy Šilhánek a syn pan Legner, stavbyvedoucím byl Jiří Svoboda, autorkou projektu Ing. arch. Zdeňka Vasilenková a projekt elektriky dodal Pavel Horský.

Zástupci investora, stavební firmy, města, projektanti se shodli - rekonstrukce se zdařila, navíc budova má skvělou akustiku. Prohlídku Fary totiž zahájilo krátké hudební vystoupení učitelů ZUŠ Podbořany.        

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video