Klášterec chce vykoupit problémový panelák

rod 2022-09-21 09:18:28

Klášterec - Jednání o odkupu jednoho ze tří věžáků v Mírové ulici jediné sociálně vyloučené lokalitě v Klášterci nad Ohří dále pokračují.

Zástupci radnice se sešli s vlastníky koncem srpna. Pokud by se městu podařilo dům číslo 480 odkoupit, pak by téměř zdvojnásobilo městský bytový fond. „Je to strašně málo,“ uvedl starosta Klášterce nad Ohří Štefan Drozd.

„V minulosti jsme se snažili o odkoupení dalších bytů, oslovovali jsme proto majitele, kteří jsou různě z Chomutova či Prahy a byty tu před lety skoupili. Bohužel vůbec neměli zájem je prodat. Nebyl zájem ani o prodej domu v Mírové. Dnes je ale v dezolátním stavu a situace se zhoršuje, tak nás majitelé sami oslovili,“ řekl starosta. Zástupci klášterecké radnice se tak opět sešli s majiteli problémového panelového domu v Mírové ulici z důvodu řešení situace v dotčené lokalitě. Cílem města je dům získat, zrekonstruovat a zlepšit tak nejen klima celého sídliště Panorama, ale i navýšit městský bytový fond a moci tak následně vyhovět potřebám například mladých rodin a dalších zájemců o bydlení v Klášterci nad Ohří.

Základními podmínkami ze strany města pro další vyjednávání bylo předání domu bez jakýchkoli závazků, a to jak dotačních, tak úvěrových a v neposlední řadě i smluvních směrem k nájemníkům. „Dům chceme koupit prázdný a současný majitel musí mít vyřešeny všechny své závazky,“ říká starosta města Štefan Drozd. Tyto podmínky jsou z pohledu vlastníka akceptovatelné. Město tak v současné době zajišťuje zpracování hrubého odhadu ceny nemovitosti, od kterého se budou odvíjet další kroky. Finální rozhodnutí ohledně koupě nemovitosti bude na kláštereckých zastupitelích.

Byty mají několik majitelů, dominantní podíl mají podnikatelé z Chomutovska Václav Krodulík, Jiří Suremka a Pavel Kříž, kteří byty vlastní přes společnosti s ručením omezeným. 


Napsal(a): rod

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video