Lídr Chomutovské koalice: Máme komplexní program a vize

Redakce 2022-09-21 12:37:10

Chomutov - Do komunálních voleb jde Chomutovská koalice v čele s Jiřím Richtrem, který v rozhovoru popisuje hlavní programové body.

Na co se chcete v případě úspěchu zaměřit ve volebním období?

Těch věcí je určitě spousty. Náš program je komplexní a obsahuje v první řadě vize. Zaměřuje se na všechny problémy, které tohle město má, proto nelze se zaměřit pouze na jednu věc, abychom toto město posunuli výše. Nicméně vyjmenujeme alespoň pár, které dle nás trápí občany nejvíce. Za prvé, chceme řešit bezpečnost v problémových lokalitách. Za druhé, chceme konečně vyřešit budovu lázní a to tak, že je obnovíme. Za třetí, chceme se zaměřit na platbu komunálního odpadu, která je vysoká a nemotivuje občany k třídění odpadu. Ale opakuji, že to není rozhodně všechno, na našich stránkách všechna naše řešení popisujeme.

Co se podle vás v uplynulém volebním období v Chomutově nepovedlo?

Nepovedlo se především to, že Chomutov opravdu ztrácí oproti ostatním městům, nikam se neposouvá, umírá. Jedno číslo za všechny, za poslední čtyři roky ubylo v Chomutově cca 2 000 obyvatel. Vedení města se snaží voličům prodat různé plány, modely a údržbu města. My říkáme, že politik je vizionář, nikoliv údržbář. My máme vizi, jak toto město posunout vzhůru a změnit renomé Chomutova ze špinavé díry na severu na bezpečné a moderní město.

Co podle vás nejvíce trápí občany Chomutova?

Chomutováci se ve svém městě necítí bezpečně. V ulicích je nepořádek a v neposlední řadě nedostatek kvalifikovaných pracovních míst, což vede k odchodu a úbytku obyvatel z našeho města, jelikož zde nevidí žádnou perspektivu. A speciálně na sídlišti lidi trápí, že je město odepsalo – dokazují to vývěsní plochy na sídlištích, kde jsme ve většině případů pouze my.

Tématem v Chomutově jsou sídliště. Co budete dělat ke zlepšení života na sídlišti?

Máme tři konkrétní body, jak pomoci sídlištím. V první řadě je to posílení bezpečnosti na sídlištích, a to pomocí čtyř jasných kroků. Za prvé, inteligentní kamerový systém s predikcí konfliktů. Za druhé, 24/7 pěší hlídky městské policie, které budou pořádek vymáhat a ne přehlížet. Za třetí, posílení stavů městské policie. Za čtvrté, pokračovat ve výkupu bytů. Náš druhý bod pomoci sídlištím je demolice bývalé ZŠ Kamenný Vrch, která hyzdí stejnojmenné sídliště a zároveň je obydlím narkomanů a bezdomovců, kteří ohrožují obyvatele přilehlých panelových domů. A třetí bod se týká výstavby protihlukové zdi podél silnice č. 13, aby se obyvatelé přilehlých paneláků mohli v klidu vyspat. V průměru zemře v EU 12000 lidí každý rok na nadměrný hluk.

Jaké investice chcete, pokud dostanete příležitost, v následujícím období prosazovat?

Určitě chceme investovat do nových bytových domů a nového kvalitního domova pro seniory. Máme několik vytipovaných míst, kde bychom je chtěli postavit, ale rád bych zmínil pozemek, kde stál zimní stadion. Další důležitou investicí je obnova městských lázní a demolice bývalé ZŠ na Kamenném Vrchu. Na závěr bych ještě zmínil, že bychom chtěli vybudovat novou zahrádkářskou kolonii. Z Čechů se stává národ zahrádkářů a koupit si zahrádku nebo si jí pronajmout od města je téměř nemožné. 

Napsal(a): (placená inzerce)

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video