Full Time pokřtí své album V okovech

Alla Želinská 2022-09-28 20:30:00

Hudební skupina Full Time pokřtí v sobotu 1. října své nové CD V okovech. CD obsahuje celkem 10 pecek, skalním fanouškům známých i novějších, jako např. V okovech, Země duní, Díky tobě, V síti pavučin (ve spoluautorství s Danielem Bordovským uměleckým jménem Borrtex) a další...

Nové CD album vznikalo v nahrávacím studiu Klášter Teplá a vyšlo letos na začátku roku. Pro muzikanty z Podbořanska to byla zajímavá a neopakovatelná zkušenost. „Pro natočení CD jsme si vybrali Recording Studio Klášter Teplá. Tam se nás ujal zkušený technik a majitel studia Jirka Chaloupek, který je mimochodem úžasný člověk a teď už i náš dobrý kamarád. A tak jsme byli ve studiu od začátku vlastně taková rodina. Pohoda a sranda doprovázela celé natáčení, které trvalo několik měsíců. Tedy, ne, že bychom CD natáčeli v kuse takovou dobu. To ne :-) Nejprve jsme v jednom víkendu natočili rytmiku (bicí, basa) a pak se různě dle volna každého člena kapely dotáčeli zbytky (kytary, klávesy, sóla, doprovody, zpěvy). A když bylo vše tak nějak hotové, musí se vše zmasteringovat (vyhladit do finálové podoby, která se pak hodí na CD). Pak následovala další fáze – vytvoření finální podoby CD, obalu, flash disku atd,“ vypráví baskytarista a vokalista kapely Pavel "Horác" Horský.

„Natáčení tohoto CD probíhalo v naprosté pohodě a smích jsme „vypínali“ pouze v době spící. Natáčení trvalo cca půl roku (o víkendech). Všední dny jsme pracovali ve svých profesích. V příjemném prostředí Kláštera Teplá u Mariánských Lázní jsme byli spokojeni a určitě se těšíme na natáčení dalších songů v tomto nahrávacím studiu, kde náš kamarád Jiří Chaloupek rozumí své práci ve studiu,“ dodává kapelník Milan Štefánik.

A proč právě "V okovech"? „Tento název jsme vybrali dle názvu úvodní skladby, která líčí někdy rychlou cestu k životním problémům s dluhy,“ vysvětlil Milan Štefánik. 

Pavel Horský přemýšlí, vzpomíná… "Bylo to spontánní. Milan přišel se základem muziky. Tu jsme dali všichni dohromady, pak Milan vytvořil text a skladba byla na světě. Nato jsme si řekli, že je to dobrý song, a že ho tedy napasujeme na CD jako „otvírák”. A pořádný „otvírák” si zaslouží takové to všeobecné doladění, a tak přišli vězeňské pruhované hadry, ve kterých nás pak u vrouteckého kostela sv. Jakuba Většího zvěčnila naše kamarádka a dvorní fotografka Laurencia Helásková." 

Full Time má docela nabitý program, během léta jste je mohli vidět a slyšet na Podbořanských letních slavnostech, na Jakubském létě ve Vroutku, v srpnu v Čechách u Přerova, minulou sobotu na oslavách hasičského sboru města Podbořan na tamním náměstí a 8. 10. zahrají na ukončení motorkářské sezóny na MoTáči v Bezděkově u Žatce. Pro křest svého CD si skupina vyhradila první říjnovou sobotu a svou radostí se chtějí podělit se všemi, kdo mají rádi poctivý regionální bigbít neboli old rock, jak své tvorbě kapela říká. Jste zváni!

„Přátelé, kamarádi, fandové a fanynky, zveme vás na křest našeho "staronového" CD s názvem V OKOVECH. Křest se koná v sobotu 1. 10. na sále Kulturního domu Vroutek. Start bude ve 20 hodin, kdy vám zahrajeme komplet CD plus něco navíc. Jako hosty jsme si pozvali perfektní hardrockovou kapelu HLAHOL z Teplic. Celým večerem vás bude provázet výborný konferenciér Marek Folda. Máte se na co těšit,“ zvou členové Full Time – bubeník Václav „Wendy“ Bláha, kytarista, zpěvák Milan Štefánik, klávesista, vokalista Pavel Kolář a baskytarista a vokalista Pavel „Horác“ Horský.

Vstupenky (200 Kč) jsou v předprodeji v prodejně Květinka na náměstí v Podbořanech vedle lékárny U Zlatého anděla, v restauraci KD ve Vroutku a u všech členů Full Time. Na místě pak bude lupen o 50 Kč dražší. Na křtu bude možnost si koupit nové triko, CD a flash disk, který obsahuje kromě skladeb i videoklip V síti pavučin.   

"Výše popsaný příběh a nakonec i křest cédéčka by se nestal bez přispění našich úžasných a štědrých sponzorů, kteří budou jmenovitě X krát představeni v průběhu křtu našeho CD. A poděkování patří našim věrným fanouškům, všem, kdo mají rádi naši hudbu," dodávají s pokorou muzikanti.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video