Reportáž z dětského tábora v Žerotíně

Pavel Macák 2012-07-19 00:50:00

Žerotín – V minulosti prázdninově neskutečně živý dětský tábor nad Žerotínem byl v uplynulých čtrnácti dnech domovem jen osmatřiceti dětí z Lounska, Žatecka, ale také z Prahy a Karlových Varů. Na jejich dobré náladě z volných dnů jim to ale nic neubralo. Tábor, který pořádá každoročně odborový svaz KOVO Šroubárna Žatec, vede již mnoho let Naďa Krejzová. Ta si kolem sebe vytvořila šestičlenný kolektiv, který se o děti stará a vymýšlí pro ně bezva zábavu.

„Rozhodně se tady nenudí. Letos jsme si pro ně připravili cestu kolem světa a tak se dostávají do různých zemí, do napodobují život jejich obyvatel. Dneska ráno jsme například letěli u snídaně letadlem do Japonska. Děti obsluhovali letušky Petra Křížková, Dominika Špičková a Jana Ptáčková, jinak „táborové úči“ a vedoucí a v pilotní kabině seděli naši praktikanti Michal Drhlík a Kamila Kaderková. „Pasažérům“ se to tak líbilo, že se snídaně protáhla na dvě hodiny. Ale zemí, které jsme takto navštívili, již bylo hodně, v Brazílii karneval, v Mexiku hra na Inky, Anglie a její olympiáda, v Hollywoodu si děti udělaly otisky dlaní do keramických hvězd…no mohla bych pokračovat. Nejvíc se asi líbila tajemná cesta za lochneskou příšerou včera v noci. Báli se všichni a trochu i my. Máme pro ně i letní kino, diskotéky, prostě velkou zábavu,“ smála se Naďa.
Na tábornících bylo vidět, že se jim tady líbí, a když se jim náhodou stýskalo, měly pro ně vedoucí připraveny „sladké kapičky“ proti stesku. „Stačilo pár kapiček před spaním a bylo po slzičkách po mamince. …A jak nám tady vaří?…Úplně skvěle. Toho se ujal Honza Leibel a je to úplný kuchařský virtuóz. Většinou si děti přidávají a není výjimkou, že sní i deset knedlíků,“ dodala Jana Ptáčková. Více snímků najdete ve fotogalerii na této straně.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video