Na opravený výměník v Kadani přibyla autonabíječka

otys 2022-10-12 22:56:19

Kadaň – Do nové podoby se postupně snaží revitalizovat své výměníky ČEZ Teplárenská ze Skupiny ČEZ. Nejenže je odívá do hávu šedo-oranžové fasády, ale v jejich bezprostřední blízkosti vysazuje i novou zeleň a na některé instaluje různé zajímavé vychytávky pro veřejnost.

Hned dvě z nich se již nacházejí na Chomutovsku, konkrétně v Jirkově a Kadani. Zatímco v prvním případě se vloni společnost zaměřila na enviromentální výchovu dětí, ve druhém v duchu Čisté Energie Zítřka na majitele elektromobilů.

„Kadaňská výměníková stanice v Sukově ulici se již v loňském roce dočkala nového kabátu. V jejím případě jsme se rozhodli využít nabídky útvaru čistých technologií ČEZ a na boční zeď směrem do ulice nechali teď v září nainstalovat malou dobíjecí stanice pro elektromobily. Wallbox je už zprovozněn, teď jen záleží na místních e-motoristech, kdy si k němu najdou cestu,“ říká Šárka Vinklerová, místopředsedkyně představenstva ČEZ Teplárenské.

Stejně jako v případě interaktivního jirkovského výměníku, jehož dvě strany jsou zakryty panely přibližující přírodu a v ní volně žijící ptactvo, je i kadaňský wallbox prubířským kamenem. „Postupně revitalizujeme všechny naše výměníkové stanice. Většina z nich bude mít ve finále nový vzhled, tedy šedo-oranžovou fasádu, což je jasná identifikace objektů ČEZ Teplárenské v regionech, kde působí. Na frekventovaných místech bychom rádi časem na některé výměníky postupně nainstalovali „něco“, co bude k užitku všem ostatním,“ uzavírá Šárka Vinklerová.

Napsal(a): otys

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video