Podbořany: volba starosty proběhne v pondělí 17. října v kulturním domě, zájemci se mohou přijít podívat

Alla Želinská 2022-10-13 20:00:00

Podbořany budou první ze čtyř největších měst okresu Louny, kde by měl být znám nově zvolený starosta, určený na základě výsledků nedávných komunálních voleb. Ustavující schůze nového zastupitelstva města proběhne v pondělí 17. října. V Žatci a v Lounech má být ustavující schůze 24. října, v Postoloprtech ve středu 19. října.

„Ustavující zasedání nového zastupitelstva se bude konat v pondělí 17. října od 15 hodin v Kulturním domě v Podbořanech,“ informovala Jana Jenčová z kanceláře starosty Městského úřadu Podbořany. Hlavními body programu kromě složení slibu nových zastupitelů jsou volba starosty, volba místostarosty a volba členů rady města pro příští čtyři roky, tedy pro nové volební období.

Schůze zastupitelstva je přístupná veřejnosti, což vyplývá ze zákona o obcích. Koho zajímá komunální politika a aktuální dění v jeho městě, může volbu starosty a dalších členů vedení města sledovat přímo „naživo“ v místě schůze, tedy v kulturním domě na Masarykově náměstí.

Komunální volby v Podbořanech v září vyhrálo hnutí ANO se ziskem 25,83 % hlasů, druhé v pořadí bylo sdružení Společně pro Podbořany s výsledkem 18,45 % hlasů, ve kterém kandidoval i dosavadní starosta města Radek Reindl. Co noví zastupitelé a další komunální politikové dohodli při svých zákulisních jednáních po volbách? Povede město nový starosta, například z vítězného sdružení? Anebo Radek Reindl dostane od většiny kolegů v zastupitelstvu šanci, že může v čele města dál pokračovat? Veřejnost by se to měla dozvědět v pondělí.

Na snímku veřejnost během ustavující schůze ZM Podbořany v říjnu 2018 v Národním domě.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video