Radek Reindl pokračuje, místostarostkou je Stanislava Čapková

Alla Želinská 2022-10-18 18:00:00

V Blšanech volí starostu tuto středu.

Středa 19. října od 17 hodin - to je datum ustavující schůze nového zastupitelstva města Blšany. Svůj slib složí 11 zastupitelů města. V komunálních volbách důvěru voličů a tím i mandáty dostali: 6 zástupců SNK Pro roz-voj našich obcí v čele s dosavadní starostkou Blšan Dagmar Břehovskou, 2 představitele Za Blšany a přilehlé obce a dále po jednom mandátu obdrželi kandidáti sdružení Pro všechny obyvatele obcí Liběšovice, Siřem, Malá Černoc, Soběchleby, Stachov a Blšany, Nezávislí a Severočeši - Blšany.

„Děkuji vám. Suverénní vítězství ve volbách je pro mne nejhezčí odměnou za práci v uplynulých čtyřech letech a zároveň velkým závazkem do roků nadcházejících,” poděkovala veřejně Dagmar Břehovská.

V Podbořanech proběhla ustavující schůze zastupitelstva v pondělí 17. 10. od 15 hodin v kulturním domě. Dosavadní starosta Radek Reindl (Společně pro Podbořany) opět potvrdil svoji pozici v čele města a zastupitelského sboru – v pondělí byl zvolen starostou na další čtyři roky. Změna je na postu místostarosty: Karla Honzla vystřídala Stanislava Čapková (KDU-ČSL), vedoucí městské knihovny. Podbořany tak poprvé v novodobých dějinách města minimálně po roce 1990 budou mít místostarostku – ženu. Starosta a místostarostka byli zvoleni nejtěsnější možnou většinou jedenácti hlasů.

V sedmičlenné radě města Podbořany dále usednou: Karel Honzl (Podbořany - volba pro život), Milan Jedlička (Společně pro Podbořany), Petr Paroubek (KDU-ČSL), Roman Hladík (Naše Podbořansko) a Rastislav Novák (ANO 2011). Do řad zastupitelů nastoupil i jeden nový kolega. Krátce po komunálních volbách totiž na svůj mandát rezignoval zvolený zastupitel Jiří Seibert (69) z hnutí ANO a na jeho místo nyní na ustavující schůzi nastoupil jako nový člen zastupitelstva Tomáš Hajný (32), který byl podle výsledků voleb prvním náhradníkem.

Ve Vroutku na tamním městském úřadě proběhla ustavující schůze zastupitelů od 17 hodin. Tamní vedení města pokračuje dál: Jaromír Kubelka byl opět zvolen starostou a Petr Tempel místostarostou. S programem a volbou zastupitelé byli hotovi za 16 minut. Kubelka získal 11 hlasů z 11 zastupitelů a místostarosta 10 hlasů pro. V tomto městečku ihned po skončení voleb řešili uspořádání na radnici pro další 4 roky. „Domluvili jsme se již na obsazení funkce starosty a místostarosty i ostatních povinných funkcí. Na ustavujícím zasedání se bude hlasovat o dohodách z předešlých jednání,” řekl nám už dříve starosta Vroutku Jaromír Kubelka.   

V Kryrech nebo také v Očihově ustavující zasedání zastupitelstev města a obce jsou naplánována na pondělí 24. října - v Očihově v zasedací síni obecního úřadu od 17 hodin, v Kryrech v tamním kulturním domě od 18 hodin.

(Fotky z Podbořan: L. Helásková)                                         

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video