Starostou Žatce se stal Radim Laibl

2022-10-25 08:26:00

Na včerejším ustavujícím zasedání zastupitelstva v Žatci bylo zvoleno nové vedení města. Starostou se stal Radim Laibl, místostarosty jsou Jaroslava Veselá (uvolněná) a Pavel Pintr (neuvolněný), všichni jsou v zastupitelstvu města za hnutí ANO 2011.

Vedle nich byli do sedmičlenné rady města zvoleni Marcel Kollmann a Pavel Aschenbrenner (oba ODS), Josef Hodina (ANO 2011) a Petr Antoni (Volba pro město).

Žatec by ve volebním období 2022 až 2026 měla vést široká koalice. O tom svědčí i výsledky hlasování, kdy pro každého člena vedení či rady města hlasovalo minimálně 17 z 21 zastupitelů. Koaliční prohlášení by mělo být zveřejněno v nejbližších dnech. „Chtěl bych všem poděkovat za hladký průběh ustavujícího zastupitelstva. Věřím, že zvolení radní i členové vedení města se zhostí všech povinností tak, jak voliči chtěli,“ řekl nově zvolený starosta Laibl.

Bezprostředně po svém zvolení nový starosta poděkoval Zdeňce Hamousové, již vystřídal ve funkci, za její dlouholetou práci při vedení města. Naopak odstupující Zdeňka Hamousová popřála Radimu Laiblovi i nové koalici hodně úspěchů.

Nově zvolená rada města by se poprvé mohla sejít na schůzi 14. listopadu, jednání zastupitelstva by se mohlo uskutečnit do konce listopadu.

Starosta Radim Laibl se bude v nejbližších týdnech opět zabývat souběhem dvou funkcí. Svou pozici uvolněného krajského radního by nejraději změnil tak, aby zůstal členem rady kraje, ale neuvolněným. Mohl by se tak věnovat hlavně práci ve městě, Žatec by ale zároveň nepřišel o významnou pozici v rámci kraje.  

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video