Lounským krasobruslařkám se daří, soutěže nabírají tempo

Lucie Steklá 2022-12-01 07:16:00

Lounským krasobruslařkám se v letošní sezoně daří, sbírají zkušenosti i medailové úspěchy.

Začala závodní sezóna pro lounské krasobruslařky. Prvním závodem, kde se naše krasobruslařky akreditovaly, byla Náchodská bruslička. Zastoupení jsem měli ve dvou kategoriích Žačky nejmladší Leontýna Novotná a Žačky mladší Sofie Anna Gabajová. Svůj první závodní start obě absolvovaly již v loňské sezóně pod vedením trenérky Anastasie Galkiny.Leontýna Novotná obsadila 4. místo. Velice nás potěšil výkon Sofie Anny Gabajové, která získala za 2 místo stříbrnou medaili.

V prvním listopadovém víkendu se lounské krasobruslařky zúčastnily hned dvou závodů. 49. ročníku Podkrušnohorské brusle v Ústí nad Labem se pod vedením trenérky Anastasie Galkini zúčastnily tři krasobruslařky. Eliška Witošová v kategorii Juniorky, Kateřina Plíšková v kategorii Žačky a Leontýna Novotná v kategorii Žačky nejmladší. Nejlepšího umístění dosáhla Kateřina Plíšková, která obsadila 9. místo z celkového počtu 30 startujících. Eliška Witošová obhájila místo v první desítce startujících a devítiletá Leontýna Novotná skončila v druhé polovině startovního pole. Závod byl hodnocen podle mezinárodních pravidel krasobruslení ISU. Druhou krasobruslařskou soutěží, ve které jsme měli své zastoupení, byl Memoriál Karla Diviše ve Dvoře Králové nad Labem. Lounské krasobruslení reprezentovala jediná závodnice, desetiletá Kristýna Uhlířová v kategorii Žačky nejmladší. V konkurenci dvacet závodnic obsadila 9. místo. V letošní sezóně to byl její první start. ,,Všem děvčatům děkujeme za skvělou reprezentaci a přejeme jim v dalších sportovních kláních mnoho úspěchů a medailí,” řekla Jarmila Panenková z oddílu krasobruslení. 

 V Roudnici nad Labem se uskutečnila Velká cena Podřipska v krasobruslení. Jednoznačně nejlepšího umístění dosáhla Kateřina Plíšková. Ve své kategorii Žačky, získala zlatou medaili a připsala si tak další svoje prvenství. Velkou radost nám udělaly Leontýna Novotná a Lucie Rácová (na snímcích), které získaly bronzové medaile v kategoriích Žačky nejmladší a Nováčci mladší. Matador krasobruslařských závodů Eliška Witošová tentokrát na medailové pozice nedosáhla a umístila se na čtvrtém místě. Spokojené s výkony byly i trenérky Anastasie Galkina a Květa Franková. Všem lounským krasobruslařkám přejeme ta nejlepší umístění v dalších závodech. Nejbližším startem je 26. listopadu Slánská brusle. 

V sobotu 26. listopadu se konal ve Slaném tradiční závod v krasobruslení "Slánská brusle". Jako obvykle se lounské krasobruslařky zúčastnily v hojném počtu. Celkem se z Loun zúčastnilo 10 závodnic. Start to byl velmi úspěšný. Děvčata získala 4 medailová umístění. Leontýna Novotná v kategorii Žačky nejmladší získala po týdnu další stříbrnou medaili. Její trenérka Anastasie Galkina věří, že ke stříbrným medailím, přibudou i zlaté. V zisku zlatých medailí pokračuje Kateřina Plíšková, která opět zvítězila v kategorii Žačky. Tentokrát přidala zlatou i Kateřina Marková v kategorii Nováčci starší.Bronzové ocenění získala Lucie Rácová v kategorii Nováčci mladší. Další krasobruslařky se ve svých kategoriích umístily takto: Lenka Rácová, Elena Fričová a Sofie Gabajová obsadily místa v první desítce startovního pole. Výkon Anny Kučerové a Nely Tomanové stačil na druhou desítku. Svůj první závod absolvovala osmiletá Michaela Hlubíková a vybojovala 22.místo. Jarmila Panenková


Napsal(a): Lucie Steklá

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video