Fotogalerie: Volby začaly. Podbořany volí prezidenta

Alla Želinská 2023-01-13 17:00:00

Pojďte se podívat na záběry z volebních místností v Podbořanech.

Úderem 14. hodiny se v pátek 13. otevřely volební místnosti také v Podbořanech. Začalo první kolo voleb, v nichž si Češi potřetí v historii v přímé volbě zvolí hlavu státu. Vybírat mohou z osmi kandidátů.

Ve městě při volbách se změnila jedna hlasovací místnost. Voliči, kteří byli zvyklí v předchozích letech hlasovat v budově ZUŠ Podbořany (tam se nyní rekonstruuje sál), tentokrát najdou „svou“ volební urnu a komisi přibližně o 200 metrů dál v budově podbořanského muzea v Dukelské ulici. V objektu kromě muzea sídlí také nedávno zřízené městské informační centrum. Jde o volební okrsek č. 1 a změna se týká voličů ze sedmnácti podbořanských ulic a také všech lidí, kteří bydlí v Hlubanech a k volbám jezdí či chodí hlasovat do Podbořan. Ve volebním okrsku 1 je evidováno přibližně 900 voličů. Celkem má město Podbořany devět volebních okrsků.

Někteří byli nedočkavi. Už v pátek kolem půl jedenácté přišli dva zájemci. "Byla to starší paní a po ni bezdomovec. Vysvětlila jsem, že volby začnou až ve 14 hodin a pán navíc patřil do jiného okrsku. Byl slušný, počkal si na vyhledání svého okrsku a pak odešel," vyprávěla nám Hanka Oktábcová z Infocentra, když jsme přišli zaznamenat první voliče hned ve 14 hodin. 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video