Neckiáda pobavila Buškovice

Otto Urma 2012-07-24 10:42:00

Buškovice – Mezi dva deště se v sobotu trefila letošní Neckiáda v Buškovicích. Na tamním rybníčku Blechovka změřilo svou fantazii, smysl pro humor, a také sílu paží dvanáct námořnických dvojic. V žertovných kostýmech a vlastnoručně vyrobených, různě výpravných plavidlech si odvážlivci zazávodili a většina z nich si při tom ještě i zaplavala. Docela dlouhý slalom mezi bójkami nejrychleji zvládlo duo Kačenky před Utopenci a Šmoulíky. Více fotografií z akce najdete ve fotogalerii na této stránce.

V druhé soutěžní disciplíně dne už ale přihlášeným svaly nepomohly. Při běhu po polystyrenových destičkách na vodní hladině šlo hlavně o techniku a černou magii. Přes všechna zaklínadla se ale stejně všichni u třetí nebo čtvrté desky k pobavení publika vykoupali a dokázali, že Buškovičtí se umí zasmát i sami sobě.
Celou akci pod hlavičkou o. s. Naše Buškovice zorganizovaly Hana Uldrichová a Jitka Čížkovská, která průběh vtipně moderovala a soutěžící i diváky patřičně hecovala k nejvyšším výkonům.
Za nejkurioznější plavidlo na buškovické Neckiádě bylo vyhlášeno „šlapadlo“ dua Pelešáci. Na snímku ho ale pilotují Utopenci alias Ladislav Kačerovský a Tomáš Kolář. Za nimi se z vody vytahuje asi nejkrásnější plovoucí „Zetor“ mokrých traktoristů Dominika Uldricha a Milana Bódise.

 

Napsal(a): Otto Urma

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video