Město přitvrdilo. Vyhodilo tři vedoucí úředníky

Pavel Macák 2012-07-27 00:25:00

Louny – K velké rošádě dojde od 1. srpna v rámci reorganizace struktury Městského úřadu v Lounech. Podle vedení přinesou změny pro městský rozpočet velké úspory. Z devíti odborů městského úřadu budou čtyři zrušeny. Jedná se o odbor místního hospodářství, odbor rozvoje města a správy budov, odbor životního prostředí a stavební úřad. Všichni tři vedoucí výše uvedených odborů, Miloslava Kalivodová, Ivana Hádková a Petr Čekal, pak dostali ke konci července 2012 výpověď.

Stavební odbor přišel o svého vedoucího při leteckém neštěstí. Nově pak budou vytvořeny odbory správy majetku, který podle rozhodnutí rady města dočasně povede M. Kalivodová a odbor stavebního úřadu a životního prostředí bude zatím vést Kateřina Aksamitová. Agendy zrušených čtyř oddělení převezmou další odbory. Pod odbor správy majetku spadne oddělení majetkové, oddělení dopravy a veřejného pořádku a oddělení rozvoje a správy majetku. Novinkou také je to, že odbor správy majetku povede vedoucí, který by měl mít právnické vzdělání. Radnice tímto krokem vyřeší problém s chybějícím advokátem, o němž se vedly dlouhé spory. Tajemnice radnice Renáta Čapková uvedla, že tato část Městského úřadu Louny bude mít 19 zaměstnanců a poteče sem velké množství peněz. Oddělení životního prostředí, jež povede Jiří Čáp a oddělení stavebního úřadu budou částí odboru stavebního úřadu a životního prostředí.
Od srpna se tedy zeštíhlí počet odborů města na sedm. Podle starosty Radovana Šabaty si mohou úředníci radnice oddychnout, jedná se o poslední krok v personálních změnách a úsporných opatřeních. „Nebudou už propuštěni žádní řadoví zaměstnanci, jen dojde k jejich stěhování v rámci změny odborů. Ročně tímto zeštíhlujícím krokem radnice ušetří 1 100 000 korun na mzdách,“ uzavřela reorganizaci radnice tajemnice Renáta Čapková.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video