Nové hřiště oslaveno a zapito

Jan Vnouček 2012-08-01 00:23:00

Očihov – Veselými soutěžemi a hrami oslavili v Očihově otevření nového dětského hřiště. Dvouvěžová prolézačka se skluzavkou, dvě závěsné houpačky, houpací hnízdo, vahadlová houpačka, dvě pružinová houpadla, hrazda s balančním žebříkem, dva rotopedy, basketbalový koš a čtyři nové lavičky. To už je přece pořádný důvod k radosti.

Proto pro ně obecní úřad ve spolupráci s místními občany připravil zábavné odpoledne. Při něm si malí zájemci mohli vyzkoušet nové atrakce, občerstvit se nebo si zasoutěžit. Osm čtyřčlenných družstev složených z dětí a dospělých tak třeba vytvářelo co nejdelší řetěz ze svých svršků a nakonec i ze svých těl, strefovalo se botou do „hnízda“, přenášelo míček na lžičce přes prolézačku, běhalo překážkovou dráhu s kelímkem vody a podobně. Sérii soutěží pak zakončil turnaj v kuličkách. Nejúspěšněji všemi nástrahami prošla čtveřice ve složení Michalka a Nikolka Křišťanovy, Martin Kolarik a Ivana Kronďáková.
„Dětem se to líbilo, tak snad to brzy nezničí,“ doufá starostka Jana Kronďáková. Stavbu hřiště realizovala firma TR Antoš z Turnova při celkových nákladech 430 000 korun. Na výstavbu získala obec Očihov dotaci ve výši 300 000 Kč od ministerstva pro místní rozvoj. Na snímku očihovská starostka Jana Kronďáková právě přestřihla pásku a oficiálně zprovoznila nové dětské hřiště na  obecní návsi. Vedle ní si natěšené děti připíjejí rychlými špunty, aby jim hřiště dlouho vydrželo. Více snímků z otevření hřiště ve fotogalerii na této straně.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video