Bývalá policejní stanice stále chátrá

Pavel Macák 2011-06-12 00:00:00

Lubenec – Před několika lety byla zrušena v obci Lubenec policejní služebna, která měla sídlo v budově na návsi. Dům, ve kterém tehdy policie sídlila, patří ministerstvu vnitra, respektive je nyní v majetku Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje. Tehdy, když se policisté vystěhovali, ministerstvo slíbilo, že pokud obec požádá o bezúplatný převod této budovy, bude jí vyhověno.

„Vedení obce o to skutečně požádalo, protože jsme zde chtěli vybudovat byt pro policistu a dva bezbariérové byty pro vozíčkáře. Tehdy nám bylo řečeno, že dům bude předán. To se však nestalo ani po několika urgencích,“ uvedl starosta Bohumil Peterka.

Během několika let, dům poněkud zchátral. Je neobydlený a nikomu žádný užitek nepřináší. Zeptali jsme se proto na ministerstvu vnitra, jaké mají s objektem záměry v dalších letech?
„Budova měla být skutečně v minulosti převedena na obec, ale smlouvu o tomto převodu muselo schválit ministerstvo financí. To však tuto smlouvu neschválilo. V současné době probíhá vnitrorezortní a mimorezortní (pro ostatní ministerstva a další organizační složky státu) nabídka této budovy.  Pokud o ní nebude mít touto cestou nikdo zájem, bude se prodávat prostřednictvím výběrového řízení,“ odpověděla nám tisková mluvčí Denisa Čermáková. Jak dlouho bude tento úřednický proces probíhat, je ve hvězdách. Skutečností je, že bude patrně ještě dlouho chátrat za státní peníze. Pokud by se totiž tehdy podařilo budovu převézt na obec, mohla úprava na byty stát jen malou částku. Teď do toho dá nový majitel miliony a to už obec odmítá.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video