Z Loun proběhne napříč republikou

Redakce 2012-08-01 00:47:00

Louny – Lázně Kyselka, sobota 21. července 2012, 7 hodin, 10 minut. To je místo, den a čas, kdy byl odstartován již pátý ročník „Běhu o život“. Běhu přes celou republiky, jehož cílem je shromáždit prostředky na vylepšení sociálního zařízení onkologického oddělení chomutovské nemocnice. Organizátorem je stejnojmenné občanské sdružení a hlavním aktérem Miroslav Kalina, který na osmidenní běh republikou vyrazil.

Také letošního roku je trasa až do Ostravy vypočítána zhruba na 500 kilometrů a společníkem Mirka je Jaroslav Sedláček, který jede na kole. První etapa z Lázní Kyselka do Loun trvala 10 hodin a měřila 90 kilometrů. Na lounském náměstí za hustého deště Mirka s doprovodem přivítala rodina a členové občanského sdružení. Jak jsem se dozvěděl od řidiče a navigátora Martina Mydláře, po celou první etapu Mirek spíše jen pil, měl chuť na pivo, to si dal s chutí i při doběhu do Loun. A i v tomto nepříznivém počasí se cítil po náročném běhu stále svěží. Druhá etapa začala v neděli v osm hodin ráno a cílem byl Mělník. Jak už bylo řečeno, pomoc je určena opět na chomutovskou onkologii na opravu dalších sociálních zařízení. Pokud chcete smysl běhu podpořit, můžete si zakoupit tričko, čepici, skleněný půllitr s logem sdružení nebo přispět finančně. Více o projektu se dozvíte na webových stránkách sdružení – www.behozivot.cz. Jaroslav Sedláček a Miroslav Kalina při doběhu do Loun.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video