Další úplná uzavírka v centru Podbořan. Dokončení opravy Dukelské a Kadaňské zdržely reklamace

Jan Vnouček 2012-08-04 00:18:00

Podbořany – Reklamace nových chodníků a kruhové křižovatky Dukelská – Revoluční. To jsou důvody, kvůli kterým je centrum Podbořan stále ještě průjezdným staveništěm. Hlavním předmětem reklamace jsou poškozené obrubníky na „ostrovu“ kruhového objezdu a absence bezbariérových prvků na pěších komunikacích, tedy chybějící snížené nájezdy a reliéfní dlažba pro slepce na okrajích chodníků.

Teprve až subdodavatelská firma Insky odstraní všechny závady stavby, může Sdružení Herkul položit na silnice v ulicích Kadaňská a Dukelská finální vrstvy asfaltové směsi. To si ovšem vyžádá nejméně dvoudenní dopravní úplnou uzavírku křižovatky Kadaňská – Žatecká.
Podle informací přímo od vedoucího stavby Lukáše Spala z firmy Herkul by k ní mělo dojít příští týden, pravděpodobně ve dnech 6. a 7. srpna od 7 do 16 hodin. Neoficiální objízdná trasy pro místní řidiče by měla vést po zobousměrněné zpěvněné polní cestě Billa – Lahůdkárna. Během tohoto týdne se však termíny mohly z důvodu nepříznivého počasí nebo požadavku města změnit. Minulý týden byl totiž vedoucí odboru dopravy MěÚ Podbořany Alexandr Vasilenko na dovolené, takže uzavírka křižovatky mohla být oficiálně vyhlášena až začátkem tohoto týdne, po naší uzávěrce. Proto raději sledujete aktuální dopravní značení.
Jiná situace je s okružní křižovatkou. „Na základě reklamace tu musíme kompletně vyměnit betonové prvky. Bohužel, když je firma Insky začala měnit, zjistila se, že betonové obruby údajně nejsou skladem,“ divil se Spal. Při jejich výměně bude tudy dočasně omezen průjezd nákladních vozidel. Celý průtah městem by měl být kompletně dokončen v termínu do 20. srpna, aby celá stavba mohla být v průběhu září zkolaudována.
Na snímku Ivan Martin a Anatolij Rabovětskij z firmy Insky odstraňují na novém chodníku v podbořanské Dukelské ulici reklamované závady.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video