Strojetické oslavy si získávají jméno

Jan Vnouček 2012-08-08 00:45:00

Strojetice – Jedním z cílů letošních Strojetických slavností bylo připomenout 660. výročí první písemné zmínky o této kdysi slavné obci. A povedlo se to měrou vrchovatou, protože návštěvníci budou na sobotní oslavy určitě vzpomínat dlouho. Celá akce na fotbalovém hřišti se totiž odehrávala v usměvavé, takřka rodinné atmosféře, k čemuž přispělo i krásné letní počasí.

Pořadatelé z místního osadního výboru svěřili zábavu především umělcům z nejbližšího okolí a měli šťastnou ruku.  Kryrské mažoretky Perličky jsou zárukou kvality vždy. Smysl pro humor tanečního souboru Recesse ze stejného města je také již pověstný. S úsměvem na tváři zkřížili své zbraně i rytíři z Jesenice. A svou troškou do veselého mlýna přispěl   nadějný kouzelník František Lorenc z Kryr. Dále bylo na programu vystoupení podbořanské kapely Kadence, tanečních mistrů ze Strojetic bratrů Burešových a metalové představení kapely Modesty Pride doprovázené ohnivými a světelnými efekty. Ještě bohatší byl doprovodný program. Turnaj v nohejbale, klání v malé kopané, soutěž Vtip za pivo, ukázka bojového umění příslušníků Armády ČR z Rakovníka, projížďky na koních a  čtyřkolkách, malování na obličej, dětské tetování, bahenní radovánky, hledání pokladů detektorem na pokladů, ohňostroj a mnoho dalšího. Celým dnem provázela vtipná dvojice Markéta Kolářová a Mirek Chejlava.
„Obnovenou pouť pořádáme 4. rokem a návštěvnost stále stoupá. Letos dorazilo odhadem dvakrát více lidí, než jich žije ve Strojeticích. Mladí i staří. A někteří přijeli i z daleka, z Chomutova, Mostu, Postoloprt,“ dokazuje hlavní organizátor Josef Kolář, že si strojetická akce získává jméno. Jako návštěvník byl spokojen i kryrský místostarosta Vojtěch Michálek, který vyzdvihl právě roli předsedy osadního výboru. „Bez něj by to tady nebylo. Měl s tím spoustu starostí a práce. Ale když se to dělá poctivě, tak je to poznat,“ chválil.
Strojetické oslavy odstartovaly kryrské mažoretky Perličky pod vedením Ireny Uldrichové (na snímku). Fotogalerie z oslav na tomto webu.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video