Ředitelka školy přihrávala zakázky manželovi. Bez výběrových řízení

Pavel Macák 2012-08-10 00:15:00

Louny – Na jednání městského zastupitelstva v Lounech na konci června zaznělo v jednom z diskusních příspěvků zastupitele Jana Růžka obvinění ředitelky ZŠ v ulici Školní v Lounech Věry Benešové, která podle něj nesprávně hospodaří a zakázky zadává bez výběrového řízení svému manželovi. Starosta Radovan Šabata dostal v tomto směru za úkol, aby toto obvinění prošetřil.

„Na podnět zastupitele Jana Růžka byla dne 13. července provedena kontrola vnitřní auditorkou města na Základní škole Louny, Školní 2426, příspěvková organizace. Z výsledků kontroly je patrné, že ředitelka školy při zadávání veřejných zakázek nepostupovala dle aktuálně platných obecně závazných předpisů a dle pokynů zřizovatele a zadání zakázek Ing. Benešovi probíhalo bez výběrového řízení.
Na schůzce s vedením města byl projednán výsledek kontroly a paní ředitelka přislíbila provedení nápravných opatření. Do 31. srpna 2012 zruší obě smlouvy uzavřené s Ing. Benešem. Práce spojené s opravami a údržbou prostor školy bude řešit přijetím školníka (školnice) a na toto místo bude vypsáno výběrové řízení. Na práce v oblasti ICT a správy sítě bude od 1. září (na cca 0,5 – 0,6 úvazek) přijat pracovník se smlouvou na dobu určitou. Toto řešení je pouze provizorní a do budoucna by ředitelka Benešová chtěla sehnat pedagoga, který by měl aprobaci na výpočetní techniku a vykonával by zároveň i funkci správce sítě. Materiál bude rada města projednávat pravděpodobně dne 27. srpna. Za zřizovatele navrhujeme zohlednit pochybení ředitelky Benešové v jejím osobním ohodnocení a odměnách, ale konečné rozhodnutí je na radě města,“ uvedla vedoucí ekonomického odboru Romana Krameriusová.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video