Janouš znovu útočí na titul

Iveta Drlíková 2012-08-15 00:46:00

Žatec – Velmi dobře odstartoval novou závodní sezónu na motokárových okruzích žatecký jezdec Adam Janouš. Někdejší juniorský mistr ČR se již dávno velmi dobře etabloval mezi českou seniorskou špičku, přesto vytoužený titul mezi dospělými zatím nevybojoval. V minulých sezónách k tomu měl vždy velmi blízko, zdobí ho totiž dva tituly Vicemistra ČR.

Na stupínek nejvyšší ovšem zaútočí znovu a zatím se mu daří, když po dvou závodech je v čele. Letos opět obléká barvy českého Praga racing teamu, který mu nabídl angažmá i ve svém továrním a testovacím týmu. „Hned začátkem roku jsem dostal nabídku od italského týmu, ale zůstal jsem věrný „Pragovce“. Nabídli mi vynikající zázemí, takže jsem nadmíru spokojený. Tým pod vedením P. Ulberta má ke všemu velmi profesionální přístup, takže se mohu soustředit opravdu jen na tréninky a závody, a tak doufám, že letos nějaké dobré výsledky ještě udělám doma i v zahraničí. Ale hlavně si chci dobře zazávodit,“ má jasno Adam Janouš.
Seriál Mistrovství ČR zahájil na okruhu v Chebu, kde vybojoval první důležité body. V první jízdě sice po penalizaci za předčasný start skončil až čtvrtý, ale vše napravil v průběhu druhé finálové jízdy. Tu suverénně vyhrál a součet bodů z obou jízd ho vynesl na průběžné první místo. Ještě více se mu dařilo ve druhém kole, které se jelo začátek července ve Vysokém Mýtě. Tam skončil na prvním a druhém místě a upevnil si tak průběžné vedení. Solidní výkon předvedl také na červnovém Mistrovství Evropy v německém Wackersdorfu, kde se ze stodvacetičlenného pole závodníků dostal z rozjížděk mezi 34 postupujících do finále. „V průběhu finále jsem se postupně propracoval na 8. pozici a neustále jsem se dral dopředu. Bohužel po individuální chybě, kdy jsem na dráze najel na mokré místo a následně skončil v bariéře, jsem musel odstoupit, což byla škoda, protože vzhledem k dosahovaným časům jsem měl našlápnuto do první pětky,“ mrzí neúspěch Adama, který má letos velmi nabitý závodní kalendář. Kromě startů na MČR absolvuje pravidelné tréninkové a testovací jízdy jak na domácích okruzích, tak v zahraničí. V září ho čeká účast na Mistrovství světa v Itálii a před ním například i exhibiční závod v Maďarsku.

 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video