Směna pozemku jde znovu do zastupitelstva

Jan Vnouček 2012-08-19 01:55:00

Podbořany – Směna pozemků mezi městem Podbořany a Hanou Bartošovou z Radíčevse, která na posledním předprázdninovém zasedání podbořanského zastupitelstva rozbouřila emoce, bude v září znovu předložena zastupitelům k posouzení. A to přesto, že ji zvolení zástupci 13. června již schválili. Informoval o tom starosta Radek Reindl.

Podle svých slov tak chce předejít všem možným spekulacím, které se mezitím vyrojily. „Smlouvu s paní Bartošovou jsem stopnul a vezmu ji do zastupitelstva ještě jednou. Znovu celou směnu vysvětlím, aby každý pochopil, že jde o čistou věc a není za tím nic nekalého ani nevýhodného,“ uvedl Reindl.
Jeho krok je reakcí na kritiku této směny.  Například podle bývalého zastupitele Lumíra Šopfa je tento záměr nevýhodný a zastupitelé byli při jeho schvalování uvedeni v omyl. To ale už v červnu vedení radnice ostře odmítlo.
Celý spor vznikl kvůli pozemkům ve vlastnictví rodiny soukromého rolníka, na kterých radnice vybudovala cyklostezku Podbořany – Čejkovice. Ty proto mají být nyní vyměněny za jiné parcely v majetku města.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video