Lounské vábení přilákalo tisíce lidí

Redakce 2012-08-21 09:02:00

Louny – Velké teplo, pohoda a opět bohatý program, to bylo letošní Lounské letní vábení. Již podeváté připravila lounská radnice městské oslavy, které už mají svoji tradici. A tradiční byl i páteční program, který po slavnostním zahájení pokračoval na hlavní scéně na náměstí koncertem domácí kapely Joe Purple. Prodejem lampiónů se už pomalu chystal průvod na vždy očekávaný ohňostroj. Ten i letos potěšil malé i velké návštěvníky. První den oslav zakončilo vystoupení skupiny Wohnout.

V sobotu je program nejbohatší. Odpoledne na Mírovém náměstí patřilo pro střední a starší generaci. Nejprve zahrála Lounská třináctka a pak skvěle hrající Big Band Milana Bittnera. Ten zjevně podle podupávání zaujal i mladší posluchače. Vrcholem večera zde byl koncert skupiny Gipsy.cz. Rocková scéna byla tentokrát ve Stromovce a mimo jiných se zde představily hudební legendy Krausberry a Abraxas.  Bohatá byla na Výstavišti i Folk a country scéna. Zahráli např. Parťáci, Jiří Dědeček či Průvan, ale největší ohlas měl Ivan Mládek a Banjo Band. Plno bylo i v areálu Veslařského klubu Ohře, dračí lodě prostě táhnou. Letošního roku se přihlásilo 16 posádek a zde jsou tři nejlepší – Zlaťáci, VK Ohře Louny, Facka jede… Sobota byla pak zakončena dramatizací Oslavy řeky Ohře v podání Divadla Mazec.
Nedělní odpoledne patřilo na Výstavišti divadelní hře o událostech z roku 1813 v podání Divadla Bezevšeho, ale nechyběl ani cimbál či vystoupení začínajících kapel. Převelice bohatý byl i doprovodný program, připraven byl například dětský, keramický a střelecký koutek, různé sportovní turnaje, ukázky karate, nebo den otevřených dveří na letišti Raná. Symbolickým uzavřením oslav je pak vypouštění nebeských luceren. Více snímků najdete ve fotogalerii na této straně.

 

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video