Úvod   /   Sport   /   Ze Staňkovic do Londýna

Ze Staňkovic do Londýna

Iveta Drlíková 2012-08-21 11:36:00

Staňkovice – Na v pořadí již čtvrté paralympijské hry odlétá zanedlouho lukostřelkyně Miroslava Černá ze Staňkovic. Do Londýna se nominovala již v září loňském roku na závodech v Anglii, kde skončila druhá za Markétou Sidkovou. Mirka reprezentovala Českou republiku již v Sydney, kde mezi ženami vybojovala šesté místo. Nejlépe se jí zatím dařilo na poslední paralympiádě v Pekingu, kde v družstvech získala bronzovou medaili.  Velmi slušná umístění do páté příčky přiváží také ze světových podniků.

Víkend před odletem startovala na závodech v Novém Městě nad Metují, kde sídlí rovněž její domovský klub a ve všední dny zajížděla na pravidelné tréninky do Litvínova. „V úterý 21. srpna odjíždím do Prahy, kde nás čeká vyřízení potřebných formalit a druhý den v jedenáct hodin dopoledne odlétá celá výprava do Londýna,“ přibližuje Černá. „Letos se mi na střelnici tolik nedaří, kvůli problémům s levou  rukou, takže jsem před startem hodně nervózní. Ale samozřejmě se moc těším, vždyť je to největší svátek sportu na světě,“ dodává úspěšná paralympionička.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video