Nejlepším tenistou v Žatci je i pro tento rok Jánošík

Iveta Drlíková 2012-08-21 14:19:00

Žatec – Sedmnáctiletý Kryštof Jánošík obhájil loňské prvenství a stal se po roce opět Přeborníkem města Žatec v tenise. K titulu mezi jednotlivci přidal i celkové vítězství ve čtyřhře, kterou odehrál s Jaroslavem Blažkem.

Tradiční tenisový turnaj probíhal na kurtech TJ Šroubárna Žatec od pátku až do nedělního odpoledne.Do hlavní soutěže, které o týden dříve předcházela kvalifikace neregistrovaných hráčů, nastoupilo v kategorii jednotlivců celkem dvacet čtyři tenistů. K obhajobě dorazil také Kryštof Jánošík, který hraje za TK Sparta Praha a je 25. v žebříčku mezi dorostenci. Janošík znovu předvedl, že je na tomto turnaji kategorií sám pro sebe, když hladce prošel až do finále, kde porazil druhého finalistu Hänela Jense, který po prohře 6:3 v prvním setu na začátku druhého ze zdravotních důvodů odstoupil.
Městské přebory měly na programu také turnaj deblistů, kam se přihlásilo celkem čtrnáct párů. Bez jediné porážky zůstala nakonec dvojice ve složení Kryštof Jánošík, Jaroslav Blažek, kteří ve finále porazili pár Tomáš Neubauer, Milan Linka 7:5, 6:4. „Myslím si, že s průběhem turnaje můžeme být spokojení. Přálo nám i počasí a velmi potěšující byl zájem ze strany mladých hráčů. K nejmladším, kteří nastoupili do hlavního turnaje, patřili dvanáctiletí Markové, Koutník a Seifert. Cenu pro benjamínka získal ale nakonec Seifert, který je ještě o dva měsíce mladší než Koutník,“ řekl po zakončení náročného víkendu ředitel turnaje Lubomír Buršík. Více fotek z turnaje najdete ve fotogalerii na této straně.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video