Causa sportoviště: první podání skončilo v autu

Jan Vnouček 2012-08-27 01:54:00

Blšany – Pronájem ano, ale jen pokud bude schválena nájemní smlouva. Takto šalamounskou  formulaci zvolilo zastupitelstvo města Blšany na svém posledním zasedání v otázce pronájmu pozemků za budovou mateřské školy. Parcely, kde je dnes asfaltová plocha, dětské školní hřiště a zahrada, si má zájem pronajmout nově vzniklé občanské sdružení Sportovní klub Blšany a vybudovat tam moderní sportovně-kulturní areál.

Záměr ale blšanské zastupitele rozdělil. I pro kompromisní podmíněné usnesení hlasovalo jen sedm z nich, čtyři byli proti.  Ti by nejraději návrh shodili ze stolu. Vadí jim údajně neprůhledná struktura občanského sdružení, ale i samotný plán. Podle nich je tato plocha v majetku obce jediný pozemek, který děti mohou bezplatně užívat a obávají se, že nad ní město ztratí kontrolu.
Předložený návrh nájemní smlouvy ale odmítli i zastánci záměru. „Ta smlouva byla paskvil. Dohodli jsme se, že její návrh vrátíme k  přepracování,“ komentoval dokument starosta Petr Bukáček, který jinak plány sportovců neodmítá. „ Takový areál by byl pro Blšany přínosem. Proč se tomu bránit? Když se někdo nabízí, že na to sežene peníze a město to nebude stát ani korunu. Ale všechno musí probíhat regulérně,“ dodal. Podle něj je třeba hlavně upřesnit podmínky smlouvy.
V Blšanech za občanským sdružením stojí Michal Hlaváč z firmy Philipp sportovní trávníky, který slibuje získat na výstavbu dotaci. Dokud smlouva nebude schválena zastupitelstvem, nechce se ale podle svých slov k záměru mediálně vyjadřovat.
Podle již zpracované studie by za budovou blšanské mateřinky měla vyrůst dvě oplocená víceúčelová hřiště, jedno s umělým povrchem pro míčové hry, druhé s umělým trávníkem pro malou kopanou, zastřešené hudební pódium, klubovna, sociální zařízení a dětské hřiště s hracími prvky.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video