Ministerský šiml opět řehtá

Pavel Macák 2012-08-26 00:12:00

Okres Louny – Pro někoho potěšující zpráva, pro jiného nemilá skutečnost z připravované změny značení silniční sítě v České republice, kterou nyní chystá ministerstvo dopravy. Některé rychlostní komunikace s více jízdními pruhy by se totiž podle navrhované varianty měly přejmenovat na dálnice a další jen na silnice pro motorová vozidla. 

Ta potěšující informace spočívá v tom, že za jízdu po stávající rychlostní komunikaci mezi Slaným a Prahou by se nemusel platit dálniční poplatek, ale naopak by se zde snížila nejvyšší povolená rychlost ze stávajících 130 na 110 kilometrů v hodině. Stejně tak by se pak měla snížit i rychlost v úseku podél průmyslové zóny Triangle, kde se nyní může jezdit sto třicítkou. Jak to bude v příštím roce, kdy má být dokončena zbývající část silnice R7 ve směru na Chomutov, je zatím zahaleno tajemstvím. Rozhodně bude nesmyslné, aby se po draze zaplaceném úseku jezdilo tak pomalu.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video