Churchill opět ve znamení pohody a zábavy

Jan Vnouček 2012-08-29 00:00:00

Vroutek – Nastupující návštěvnická krize letních hudebních festivalů vroutecký Rock for Churchill nepostihla. Tuto sobotu rozšířený areál Myslivny, tak jako každý rok, navštívilo okolo 4,5 tisíce návštěvníků. Uvedl to hlavní organizátor oblíbené přehlídky českých i zahraničních kapel Kamil Šír. S průběhem i „docházkou“ 13. ročníku festivalu byl více méně spokojený.

„Zvětšili jsme areál, takže byl dostatek prostoru pro sezení a jako je ve Vroutku už tradicí, nestal se jediný konflikt, jediná rvačka. Podle všech ohlasů, co máme, byli diváci spokojení. Hlavně že se nikomu nic nestalo, že se lidi bavili a užili si to,“ dodal zkušený promotér.
Pohodovou atmosféru a vydařenou dramaturgii si pochvalovala i jedna z mála domácích návštěvnic, Martina Bláhová, která si přišla „zapařit“ se svou sestrou Jitkou. „Chodíme sem pravidelně. Je dobře, že se tu něco takového koná. A je   škoda, že sem nechodí víc místních lidí. Kdo má rád hudbu, tomu se tu musí líbit,“ dala jasně najevo svůj názor.
Rock for Churchill je vyhlášený svou specifickou programovu skladbou. Její základ tvoří stálice české rockové, ska či reagge scény, pro letošek vystoupily například skupiny Tři sestry, Wohnout, Vypsaná fixa, Vltava, Tleskač či Sto zvířat. Hlavními taháky jsou pak často exotičtí a v ČR ještě „neprovařené“ zahraniční hvězdy. Publikum pro tentokrát roztančilo mexické „skáčko“ Panteón Rococó, nizozemský breakbeat souboru NZ Shapeshifter, britská fúze rocku, dubu a taneční muziky Dub Pistols nebo třeba američtí Tito & Tarantula se svým tequilla rockem. Nezbytný doušek charity zajistil happening Světlo pro svět. Výtěžek z prodeje svíček a svíticích triček půjde na podporu oční kliniky v etiopské Butajiře.
Fotogalerie ve fotogalerii na této stránce.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video