Přípravy na Dočesnou vrcholí. Začíná už v pátek

Veronika Salášková 2012-08-29 00:06:00

Žatec – Přípravy na 55. ročník Žatecké Dočesné, která proběhne tento pátek a sobotu, jsou již v plném proudu. Práce začaly již v minulém týdnu rozmístěním dopravních značek zákaz zastavení v centru města. Toto pondělí odstranili pracovníci Technické správy květináče a lavičky z náměstí Svobody. Od středy do pátku Žatec zahalí do zelené navěšením chmelové výzdoby. 

„Ve čtvrtek proběhne odstranění svislých dopravních značek z náměstí a ve čtvrtek večer se pak centrum města uzavře,“ sdělil ředitel Technické správy Andrej Grežo. Pracovníci Technické správy také budou mít na starosti úklid v průběhu akce.
Na možné dopravní komplikace v centru města upozornilo i Městské divadlo Žatec, které je pořadatelem akce. „Z důvodu připrav a pořádání akce „Žatecká Dočesná“ dojde ve dnech od neděle 26. srpna do 2. září k částečným nebo úplným dopravním uzavírkám. Omezen bude zejména provoz v okolí náměstí Svobody, Hošťálkova a Žižkova náměstí a v dalších přilehlých ulicích města. Od neděle 26. srpna začaly do prostoru centra najíždět zábavné atrakce. Jejich provoz ale bude zahájen až od pátku 31. srpna,“ sdělil Karel Fiala za Městské divadlo Žatec. Omezen bude také provoz autobusového nádraží. Autobusové spoje budou ve dnech 31. srpna až 2. září přesunuty do ulic Obránců míru a Nákladní. Více informací je možné získat u jednotlivých dopravců. „Návštěvníkům Dočesné doporučujeme parkování na odstavných parkovištích v okrajové části města,“ poradil řidičům Karel Fiala.
Na Dočesnou se připravuje i městská policie. „Opatření Městské policie Žatec k zajištění klidu a veřejného pořádku při 55. ročníku Žatecké Dočesné začínají dnem 30. srpna kdy v 18 hodin bude prostor ulice Obránců míru, od Kruhového náměstí, a náměstí Svobody uzavřen pro běžnou silniční dopravu. U placeného parkoviště bude umístěna přenosná dopravní značka B1 zákaz vjezdu všech vozidel s časovým rozpětím do 2. 9. do 12.00 hodin, kdy opatření MP končí, dopravní značení se vždy odstraní po provedení úklidu areálu,“ sdělil ředitel Městské policie Žatec Jiří Štorek. Další omezení dopravy bude v ulici Nákladní, kde bude zřízeno parkoviště pro pivovary a stánkaře. Vjezd budou mít povolena jen vozidla s povolením pořadatele – pivovary, stánkaři, účinkující, a osoby s trvalým pobytem v této lokalitě. „V úzké spolupráci s Policií ČR bude po celou dobu opatření ze strany MP Žatec opakovaně nasazeno všech 28 strážníků včetně vedení MP a obsluhy MKDS,“ dodal ředitel Štorek.
Po skončení Dočesné bude centrum města patřit pracovníkům Technické správy, kteří se pustí do celkového úklidu. Ten bude probíhat během celé neděle a pokračovat bude ještě i v pondělí.

 

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video