Chaloupku obsadí sběratelé

Iveta Drlíková 2012-08-30 00:47:00

Žatec – K Dočesné neodmyslitelně patří i řada doprovodných akcí. Jednou ze stálic je celostátní setkání sběratelů pivních etiket, kterou pořádá místní Klub sběratelů Žatec. Každoročně tak na druhý den chmelových slavností dorazí do města kolem stovky sběratelů z Čech i  ze Slovenska. Podobná akce se v rámci kraje koná už jenom v Jirkově a v Ústí nad Labem.

„Na Chaloupce nám vycházejí maximálně vstříc, i když do budoucna uvažujeme, že setkání možná přesuneme blíže k centru. Zatím jsme ale jak my pořadatelé, tak sběratelé se stávajícím prostorem velmi spokojeni,“ říká k místu, kde v sobotu 1. září od 8 do 11 hodin akce proběhne místopředseda klubu František Folk. „Sice máme v názvu setkání sběratelů pivních etiket, ale dorazí mezi nás sběratelé i dalších artefaktů týkajících se piva. K vidění tak budou tácky, sklo, pohlednice, pivní lahve a další věci. Akce funguje i jako burza, kde si vyměňujeme sběratelské kousky, rady a zkušenosti,“ přibližuje náplň setkání Folk. „Náš klub připravil pro tuto příležitost také k letošním pětapadesátinám Dočesné speciální dotisk etiket žateckého piva. Nejenom tyto etikety, ale i spousta dalších sběratelských zajímavostí bude v sobotu dopoledne k vidění na Chaloupce,“ zve k návštěvě akce místopředseda.
Klub sběratelů funguje v Žatci již od roku 1984. Momentálně sdružuje deset členů, jejichž sběratelská vášeň se týká právě věcí spojených s pivní tématikou. Mezi sebe ale rádi přivítají i jinak zaměřené sběratele. Klubové schůzky se konají každé druhé úterý v měsíci od 17 hodin v restauraci hotelu Černý orel. V posledních letech může klub fungovat především díky podpoře Města Žatec.

 

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video