Jedno hřiště jim nestačí

Jan Vnouček 2012-09-03 00:09:00

Očihov – Houpačky a skluzavky už mají. Teď ještě, aby si měly kde kopat a pinkat! Řeč je o očihovských dětech, které se mohou těšit na obnovu sportovního hřiště ve své obci. Starostce Janě Kronďákové se totiž podařilo dotáhnout do konce půlroční jednání se společností Region Consulting o pronájmu pozemku za halou firmy Kempchen. A právě na něm by ráda s pomocí dotace vybudovala přírodní hřiště pro míčové hry.

„Už tam kdysi hřiště bývalo, tak tam provedeme terénní úpravy, posekáme ho a budeme udržovat jako plochu pro hraní. V září pak zažádáme o dotaci od T-Mobilu, za kterou bychom zakoupili branky, volejbalové stožáry, sítě, lavičky a podobně,“ vysnila si Kronďáková. Zbývá jí k tomu získat písemné povolení vlastníka pozemku.
Ostatní vhodné pozemky k vybudování hřiště jsou v majetku státu a podle starostčina vyjádření Pozemkový fond ČR pro  účely stavby sportovišť bezplatně pozemky na obce nepřevádí.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video