Kamenný vršek: Jen parcely zlevnily,okamžitě jsou na tři z nich kupci

Redakce 2011-04-04 19:00:00

Žatec (sal) Hned tři zájemci o koupi se ozvali po zlevnění parcel na Kamenném vršku, o které dlouho dobu nebyl zájem.

Na letošním lednovém jednání zastupitelé schválili po dlouhé debatě snížení ceny za metr čtvereční z původních 1250 na 950 korun. Navýšili ale doplatek v případě nepostavení a nezkolaudování do-mu za čtyři roky z předchozích 708 na 1008 korun. Doba na postavení v délce čtyř let zůstala zachována. Toto snížení ceny podnítilo zájem kupců, čtvrteční zastupitelstvo tak bude rozhodovat o prodeji rovnou tří parcel zájemcům.

Město již od září 2008 nabízí k prodeji třináct zasíťovaných parcel v této lokalitě, prodat se však za tři roky podařilo jenom tři z nich, prodej poslední za starou cenu byl odsouhlasen vloni v prosinci. Vloni v červnu projevil o zakoupení všech tehdy jedenácti zbývajících parcel zájem zastupitel Pavel Aschenbrenner, který zde plánoval postavit domy a ty následně nabídnout k prodeji. Před zářijovým zastupitelstvem ovšem od koupě odstoupil s tím, že ho oslovili zájemci o koupi, kteří pouze vyčkávali. Po opětovném nabídnutí parcel k prodeji se ale nepřihlásili.

Nyní po snížení ceny o tři sta korun za metr čtvereční se zdá, že by se městu konečně mohlo podařit pozemky po třech letech prodat. Pro kupce, kteří si zakoupili parcely již dříve, ovšem platí původní cena.

Napsal(a): Redakce

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video