Spokojenost bude, až peníze dorazí na účet

Pavel Macák 2012-09-06 00:28:00

Louny – I když by město Louny mělo dostat podle nového zákona o rozpočtovém určení daní v příštím roce do městského rozpočtu asi sedmadvacet nebo osmadvacet milionů korun navíc, velký optimismus na tvářích vedení města nehledejte. 

„Spokojeni budeme, až tyto peníze skutečně na účtu města budou. Obáváme se totiž, že pokud dostaneme tyto peníze, na druhé straně nám stát sníží třeba výplatu peněz určených na výkon státní správy, na kterou jsme do teď dostávali kolem 32 milionů korun. Také nelze předpokládat, jaké budou v příštím roce do příjmové části rozpočtu příjmy z daňové výtěžnosti,“ uvedla vedoucí ekonomického odboru Romana Krameriusová.
„Pokud by vše dopadlo dobře a město peníze podle nového rozpočtového určení daní skutečně dostalo podle předpokládaného, nebojím se, že bychom nevěděli, co za tyto peníze udělat. Na rekonstrukci čeká most přes železnici v Říční ulici, která bude stát zhruba čtyřicet milionů korun, v nedobrém stavu je také lávka přes Ohři na výstaviště, zateplit potřebujeme Domov pro seniory, což bude stát téměř třicet milionů a mohl bych pokračovat. Každopádně každá koruna, která do rozpočtu města přijde navíc, bude vítaná,“ dodal starosta Radovan Šabata.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video