Šabata: Dostavba R7 je nutností

Pavel Macák 2012-09-07 10:05:00

Louny – Dopis ministru dopravy Pavlu Dobešovi zaslal v těchto dnech starosta města Louny Radovan Šabata. Žádá v něm ministra, aby se zasadil o to, aby nebyla pozastavena příprava a následně výstavba rychlostní komunikace R7 mezi Slaným a Louny. 

„Jde o velice frekventovaný úsek, kde je potřeba čtyřproudovou silnici postavit. Vždyť jen na obchvatu Loun, který stojí jedenáct let, se stalo mnoho dopravních nehod, při kterých zde zahynulo čtyřiadvacet lidí. Tento region prostě takovou komunikaci potřebuje. Zanedlouho bude dostaven úsek mezi průmyslovou zónou Triangle a Chomutovem a pak se počet vozidel ještě zvýší. Prostě čtyřproudová silnice je nutností,“ komentoval svůj dopis starosta Šabata.
Současně pozval do Loun ministryni kultury Alenu Hanákovou, aby společně jednali o současném kulturním dění ve městě ve vztahu k příspěvkovým organizacím a podpoře státu. „Chtěli bychom paní ministryni ukázat městskou knihovnu, Vrchlického divadlo, Oblastní muzeum a Galerii Benedikta Rejta. Domnívám se, že se máme čím pochlubit, ale zároveň chceme upozornit na některé problémy, které nás v oblasti kultury trápí, zejména co se týče nedostatku finančních prostředků, které by měly dalšímu rozvoji kultury pomoci. Nyní jsme také dopisem oslovili hejtmanku kraje, aby pomohla Galerii B. Rejta v její dostavbě,“ dodal Šabata.

 

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video