Blšany vytáhly proti kalendáři

Jan Vnouček 2012-09-11 11:17:00

Blšany – To, že mělo být Loučení s létem? Podle horkého počasí a pohodové nálady, která v sobotu doprovázela Svatováclavský jarmark, bylo jasné, že návštěvníci blšanských městských slavností se navzdory pokročilému kalendáři ještě nehodlají jen tak vzdát nastupujícímu podzimu a chtějí si konec léta pořádně užít. Fotky za akce najdete zde.

Hlavní i doprovodný program na blšanském náměstí a jeho okolí jim k  tomu poskytl dosti příležitostí. Publikum bavily dovezené popstars i místní sportovní a taneční hvězdy. Harmonikáři Renata a Josef Pospíšilovi, zpěvák Kamil Emanuel Gott, imitátor Petr Jablonský a pěvecká diva Marcela Holanová, která přijela oklikou přes Blšany u Loun, potěšili. Ale mnohem větší aplaus sklidily ukázka rychlých nohou mladinké mistryně Evropy, domácí karatistky Kristýny Tesařové, interview a autogramiáda s úspěšnou cyklistkou Lucií Záleskou, vystoupení kryrských mažoretek Perličky nebo třeba tanečního klubu Power of Dance s mladými blšanskými tanečnicemi. Dopoledne si navíc sportovci protáhli těla při tradičním nohejbalovém turnaji (výsledky na sportovní stránce) a pamětníci mohli nostalgickou slzu uronit u výstavy historických snímků Blšanská škola 1951–2004, kterou sestavily členky Sdružení sv. Václava, patrona české země (podrobnější článek v příštím čísle).
Pro děti byl připraven veselý program Divadla Mazec, pouťové atrakce, zkrášlovací koutky nebo projížďka na koních či miničtyřkolkách. Večer pak završila taneční zábava a ohnivá show.
„Návštěva sice byla o něco slabší než loni, ale počasí se vydařilo, nálada panovala dobrá a pivo bylo taky dobré, tak co více si přát?“ smál se spokojeně starosta pořádajícího města Petr Bukáček.
Holky z TK Power of Dance Podbořany to umí. Na blšanském Loučení s létem a Svatováclavském jarmarku pod vedením Aleny Půtové předvedly pořádnou show.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video