Do zatáčky lépe hasily ženy

Jan Vnouček 2012-09-12 00:22:00

Krásný Dvůr – Divácky oblíbená a vždycky trochu netradiční. Taková je soutěž O pohár starosty obce Krásný Dvůr v požárním útoku. Na koupališti pod zámkem tam v sobotu poměřilo svůj hasičský um 14 mužských družstev a tři týmy dívek a žen. A nešlo o žádnou lehkou atletiku, ale o důkladné prověření zásahové připravenosti.  Fotky ze soutěže najdete zde.

Účastníci totiž museli startovat v pracovních oděvech, těžkých botách a opascích. První kolo proběhlo ještě klasicky na dva proudy okolo bazénu, druhé na tři s překonáním různých nástrah, včetně žebříku, a využitím džberové stříkačky. „Jsme prý jediná soutěž, kde se požární útok běhá do zatáčky, ale k ohni se přece taky neběhá jen rovně,“ má jasno Miloš Vaňourek starosta pořádajího SDH. A už dnes mohl pozvat všechny na příští ročník, kdy proběhnou oslavy 140. výročí založení krásnodvorského sboru a 50. výročí vystavění zdejší požární zbrojnice. „Všichni jste zváni k účasti, protože bychom u této příležitosti opět rádi udělali fontánu. Před 4 lety jsme měli 94 proudů, za rok chcem mít fontánu okolo celého koupaliště. Měla by to přijet natočit i TV Nova,“ sliboval velkou událost Vaňourek.
Výsledkově musely čest domácích zachránit jejich ženy, které vyhrály před Chlumem-Ryšínem a Oborou. Mezi muži – tak jako loni – zvítězil Slavětín, před družstvem EZOS Chomutov A a Podlesicemi. Mladší tým Krásného Dvora skončil 7. , starší měli v součtu 11. čas. Podobně v poli poražených skončily i Vroutek, Kryry (na snímku v akci) a Petrohrad.

 

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video