Lidé si užívali teplého počasí na zahradách a hřištích

Dana Studničková 2011-06-21 00:00:00

Louny – Když se sejde velká parta lidí, přinesou dobrou náladu, skvělé počasí a chuť opravdu si užít vše, co se pro ně nachystalo, pak je výsledek víc něž 100%. O čem je řeč? O velkém setkání lidí s mentálním postižením, jejich rodičů, kamarádů a dobrovolníků s chutí vždy pomoci.

Den „D“ nastal v úterý 7. června. Na Den setkání XI – 2011 čekala nádherně vyzdobená zahrada Městské pečovatelské služby, soutěže v družstvech i v jednotlivcích, netradiční disciplíny ve stylu „Ukaž, co umíš“. Přišli sem členové Kynologického klubu se svými psími kamarády a ukázkou soutěží v agility. Hezké bylo setkání s prasátkem a kozičkou „na vodítku“ z organizace „Šestý smysl“ – z Chotiměřic u  Lovosic.
Václav Polívka všem zahrál na akordeon. Tehdy si společně s chutí i zazpívali.
Pro účastníky slavnosti zde bylo připraveno jedenáct stanovišť, kde vykonávali různé úkoly jako hraní stolního tenisu, přebalování miminka, trefování se do brány, porážení kuželek, chytání rybek aj. Každé stanoviště mělo svou pohádkovou bytost, takže jste zde mohli potkat Šmoulinku, kovboje, klauny, čarodějnice, královnu, vodníka…
Studenti SOŠ Louny s p. učitelkou Vlaďkou Hefnerovou nejen moc pomohli s přípravou a uskutečněním veškerého dění v tomto dni, ale měli skvělou příležitost blíže poznat kamarády z řad lidí s mentálním nebo kombinovaným postižením. Spolu soutěžili, vyhrávali i se čertili pro špatně splněný úkol. Kluci a děvčata, byli jste skvělí a velký dík. Nejen vám všem, ale především p. ředitelce Mgr. S. Vágnerové  za to, že vás na tuto akci uvolnila.
Poděkování patří i ředitelce Ing. L. Machillové za možnost uskutečnění akce na zahradě MPS s DS Louny.
A pro koho  tohle všechno dění bylo? Přijeli kamarádi  ze Žatce – Kamarád Lorm a děti za Speciální MŠ, z Čížkovic zase taneční klub Lucarino Dance (opravdu krásně tančí), kluci z Tuchořic, maminky z Mostu v čele s Danou Petržilkovou, klienti z kavárny Jeroným při Městské knihovně v Lounech, žáci ze Speciální školy základní v Lounech, členové OO SPMP Louny a samozřejmě účastníky byli i klienti MPS s DS Louny, spolupořadatele akce.
Co závěrem? Konečné číslo přítomných se zastavilo na 190. Velké poděkování vám všem. Byli jste skvělí, skvělí, skvělí! Ale všechno by se nedařilo bez finanční pomoci sponzorů , kterými byli – Komunitní Nadace Euroregionu Ústí nad Labem, Poprokan a mnoho dalších, kteří napekli, poslali ovoce, zajistili pitný režim, zastoupili ve funkci masek při soutěžích.
Velké uznání vám všem. Děkujeme.
Hlavním pořadatelem byla Společnost pro podporu lidí s mentálním postiženám, o.s. Louny.
V červnu jdou klienti ÚSP do psího útulku do Jimlína, potom do Zooparku v Chomutové a navštíví sportovní slavnosti v Tuchořicích. O  prázdninách čekají výlety.
Pro děti poněkud mladší byl v sobotu připraven Dětský den na střelnici Chlum. Patnáct capartů zažilo spoustu her a zábavy. Celý den se nesl v pirátském duchu. Děti s dospělými pak na střelnici přespaly ve stanech.
Ve stejný den uspořádala Dětský den také obec Dobroměřice s místními spolky. Na devíti stanovištích se vystřídalo sto padesát dětí. Mohly si kromě toho užít na skákacím hradu nebo se projet elektrickým vláčkem. Závěr patřil hasičům, kteří ukázali, jak se hasí auto a dětem naastříkali tolik oblíbenou pěnu.

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video