Liběšice oslavily tři kulatá výročí

Veronika Salášková 2011-06-16 00:00:00

Liběšice – Rovnou tři kulatá výročí slaví letos obec Liběšice. Prvním a největším z nich je 730. výročí založení obce. Druhá dvě výročí už patří školám – místní základní škola oslavila 90 let od svého vzniku a mateřská škola 65. Symbolicky proto přijal pozvání na oslavy těchto výročí, které se konaly v sobotu 11. června, ministr školství Josef Dobeš, který má k obci vztah. Nějakou dobu v ní pobýval. Bohužel se nakonec na poslední chvíli musel omluvit, protože mu premiér Petr Nečas v sobotu ráno zavolal, že se ve 13 hodin bude konat zasedání vlády.

Akci proto zahájili i bez něj starosta obce Petr Valenta a ředitelka Základní a mateřské školy Liběšice Danuše Manová, kteří pří-tomné přivítali a seznámili je s programem. Potom už dostaly slovo děti, kdy se nejprve představila Malá a Velká Sluníčka z obou tříd školky a předvedla připravené vystoupení. Po nich zahráli žáci základní školy pohádku o Zlatovlásce.
Přítomní je odměnili bouřlivým potleskem. Když ruch a dětské hlásky utichly, seznámili se příchozí s historií obce Liběšice a jejích spádových obcí. V programu byly dále přichystány dvě besedy ve 13 hodin s Karlem Novákem a ve 14 hodin s Miroslavem Kadavým. V 15 hodin proběhla slavnostní mše v kostele sv. Martina a Navštívení Panny Marie. Poté následovalo svěcení nové kapličky v areálu fary. V 17 hodin vystoupil Liběšický Poutníčkův sbor. V průběhu akce měli příchozí možnost prohlédnout si prostory školy a vyzkoušet si novou interaktivní tabuli, kterou jsou třídy vybaveny. V jídelně na ně čekala výstavka fo-tografií a kronik. Na obecním úřadě na ně čekalo k nahlédnutí několik fotoalb. Zde také každý obdržel pěkně vyvedený pamětní list a pohlednici. Na snímku místní farář otec Vilém (vlevo) a starosta Liběšic Petr Valenta.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video