Vesnicí roku se Koštice tentokrát nestaly

Pavel Macák 2012-09-27 10:42:00

Koštice – Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský v rámci luhačovického Mezinárodního festivalu dětských folklorních souborů Písní a tancem vyhlásil letošního výsledky soutěže Vesnice roku. Vítězem 18. ročníku se stala jihočeská obec Řepice. Na druhém místě se umístila jihomoravská obec Tvarožná Lhota a třetí místo získala obec Křižánky z Kraje Vysočina. Koštice, které vyhrály krajské kolo a Ústecký kraj reprezentovaly v celostátním finále, na nejvyšší ocenění nedosáhly.

„Bohužel jsme nebyli mezi prvními třemi a dost těžce jsme to nesli, neboť opět na prvních místech skončila Morava a Jižní Čechy. Ale myslíme si, že jsme vyhráli o hodně víc, hlavně sami nad sebou, obec prostě žije! A troufám si říci, že díky aktivitě občanů vzniklo tolik nových tradic, v tom se nám prostě žádná obec nemůže rovnat. To je zvlášť potřebné v naší ztrápené oblasti se zničeným životním prostředím i chabou ekonomikou. Nemáme ani možnosti štědrých dotací pro obce do 500 obyvatel, protože je nás přes šest set. Vyhrály vesnice s tradiční dlouhodobou tradicí občanského života, s památkami a nezkaženou přírodou. Ale nás přijel do Luhačovic plný autobus, abychom podpořili svého starostu, což se o některých vítězných obcích říci nedá. Dali jsme do soutěže své srdce. Mysleli jsme, že takové vylepšení všech stránek života v naší obci zabere, ale tradice zvítězila. Ale nebudeme plakat a jedeme dál, čeká nás ještě hodně práce,“ řekla za všechny Koštičáky Irena Hellerová.

Napsal(a): Pavel Macák

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video