Úvod   /   Zprávy   /   Do sauny i bez plavek

Do sauny i bez plavek

Veronika Salášková 2012-10-06 09:53:00

Žatec – Se začátkem října bude na žateckém koupališti opět živo. Otevírá se další část jeho komplexu – sauna. V provozu by měla být do konce dubna 2013.

Saunování má v Žatci svou dlouholetou tradici a značný počet příznivců. Po několikaleté odmlce, kdy byla sauna kvůli špatnému stavu koupaliště uzavřena, se nyní po kompletní rekonstrukci jeho areálu dočkali zahájení nové saunařské sezóny. „Za připomínku stojí, že v původních plánech na vybudování nového koupaliště v Žatci sauna nebyla zahrnuta v rámci dodavatelské smlouvy a její zařazení do zakázky proběhlo na základě vyhovění Rady města požadavkům žateckých saunařů na začátku roku 2011,“ sdělil místostarosta Jan Novotný.
Mimo neděli bude mít otevřeno každý den. Sauna bude pro veřejnost otevřená v pondělí, úterý a čtvrtek otevřena od 15 do 21 hodin. V pátek pak od 14 do 22 hodin a v sobotu od 11 do 19 hodin. Část provozní doby bude určená na žádost saunařů i pro možnost saunování se bez plavek. Zájemci budou mít pro sebe vyhrazenou každou středu konkrétně od 18 do 21 hodin. Předtím bude ve středu od 15 do 18 hodin čas pro saunu s plavkami.
Vstupné do ní vyjde dospělé a mládež nad 15 let na 80 korun. Senioři nad 65 let, děti do 15 let a držitelé studentského průkazu ISIC zaplatí 60 korun. Děti do tří let budou mít vstup zdarma. „Při stanovení ceny jsme přihlíželi k cenám obvyklým v okolních městech a faktu, že jde o zcela novou a moderní součást koupaliště,“ vysvětlil výši vstupného Novotný. Pro zájemce budou připraveny také permanentky. Dospělí a děti starší 15 let vyjde permanentka na 50 vstupů na 3000 korun, předplatné na 20 vstupů pak na 1400 korun. Studenti, senioři nad 65 let a děti do 15 let budou mít možnost zakoupit si permanentku s dvaceti vstupy za 1100 korun.
V rámci provozu bude v prostorách sauny zabezpečena jak nabídka občerstvení, tak i sportovní a rekondiční masáže. Kapacita nové sauny je přibližně padesát osob.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video