Studenti rozjeli petici proti neonacistům

Veronika Salášková 2012-10-10 00:35:00

Žatec – Žatečtí studenti vytáhli do boje proti neonacismu a ultrapravici. Hlavním důvodem, který je k tomu vedl, jsou časté koncerty neonacistů pořádané v Žatci. V pátek 5. října, kdy se měl na náměstí Svobody konat předvolební mítink Dělnické strany sociální spravedlnosti, se rozhodli proto uspořádat protestní setkání na Kruhovém náměstí. To se ale během příprav přerodilo v petiční akci.

„Nakonec jsme zvolili formu petice, která zůstane otevřená až do konce října. Na konci října budou podepsané petiční archy oficiálně předány vedení města s tím, že doufáme, že na ni dostaneme nějakou reakci,“ sdělil Radek Holodňák, člen petičního výboru.
V petici stojí, že níže podepsaní občané znepokojení z množících se aktivit neonacistické scény ve městě a nesouhlas s pořádáním akcí krajní pravice. Zároveň text obsahuje výzvu určenou radě města, aby podobným akcím napříště zamezila.
„Uvědomujeme si, že radnice nemá žádnou přímou kompetenci k tomu, aby to mohla nějak ovlivnit, ale nenapadlo nás, na koho jiného bychom se v tomto případě měli obrátit. Doufáme, že když se obrátíme na radnici, tak se tím budou zabývat a dají jasné stanovisko, že neonacistické koncerty do Žatce nepatří a že to postupně povede k tomu, aby radnice všemi možnými zákonnými způsoby znepříjemňovala neonacistům pořádání a konání podobných akcí,“ shrnul cíle petice Radek Holodňák.
Od 15,30 do 17 hodin, kdy byl mítink na Kruhovém náměstí ukončen, se organizátorům petice podařilo získat 233 podpisů. Na internetu následně sdělí organizátoři prostřednictvím Facebooku na stránce Žatec proti neonacistům kontakty na osoby a veřejná místa, kde bude možno petici podepsat.

Komentáře

Prozatím zde nejsou žádné nabídky práce

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video