Sraz heligonkářů má duši

Jan Vnouček 2012-10-16 09:58:00

Vroutek – Setkání heligonkářů ve Vroutku si za skoro tři desetiletí své existence vybudovalo výbornou pověst. Jeho 28. ročník ji ale tuto sobotu ještě vylepšil. Zcela zaplněný kulturní dům letos v hudební soutěži i mimo ni tleskal 24 účastníkům, kteří se sjeli z velmi širokého okolí. Bohužel se opět nenašel ani jeden heligonkář z Podbořanska.

Obrovský aplaus hned na úvod sklidil krojovaný soubor Mrákovští heligonkáři z Chodska. Po něm se pak rozjela divácká soutěž, kde bylo co poslouchat. Největší přízně publika se nakonec dočkal Aleš Rusňák z Plzně, který obhájil loňské prvenství. Sedmnáctiletý Pavel Oberleutner z Ratají loni jako úplný benjamínek překvapil 4. místem, tentokrát ho hlasování obecenstva vyneslo až na 2. příčku. Třetí skončil Rudolf Kroupa z Jirkova.
Vroutecký hudební festival ovšem není jen pódium, odkud se line dobrá písnička, ale i místo, kde se potkávají a seznamují dobří přátelé. A to napříč generacemi. Svůj um například v letošním roce předvedl Josef Jícha ml., syn heligonkáře, který zde zanechal stopu v minulých letech.
„Setkání ve Vroutku má už duši, vždyť je to 28 let našeho života,“ zdůraznila hlavní organizátorka akce Libuše Moravčíková. „A letos jsme velmi spokojená. Přišlo snad 200 lidí, sál kulturního domu už nebyl dlouho tak plný a podle nadšených reakcí a ohlasů se program všem moc líbil,“ pochvalovala si.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video