Úvod   /   Zprávy   /   Asi dojde na petici

Asi dojde na petici

Jan Vnouček 2012-10-18 00:33:00

Kryry – Jak zachránit policejní stanici v Kryrech před naplánovaným zrušením. O tom minulou středu na kryrské radnici debatovali starostové dotčených obcí s krajskými a okresními špičkami Policie ČR. Jednání skončilo bez jasného výsledku, ale podle zástupců samospráv ze setkání vyplynulo, že vedení policie je rozhodnuto toto místní oddělení zrušit a zdejší příslušníky převést do Podbořan.

„Měli jsme připravené varianty řešení od finanční spoluúčasti až po stěhování do obecního objektu v lepším technickém stavu, ale na naše argumenty vůbec nedošlo. V podstatě nás postavili před hotovou věc. Zrušení stanice chtějí provést z důvodu reorganizace a zefektivění práce policie. Argumentují, že je tu nízká trestná činnost. Toho se ale dosáhlo preventivním působením zdejších policistů. Proto se tomu budeme všemi silami bránit, a když nic nepomůže, tak dojde i na petici. Zatím jsme se jen dohodli, že objedou všechna dotčená obecní zastupitelstva a budou zastupitele přesvědčovat o prospěšnosti tohoto kroku,“ přiblížil průběh jednání kryrský starosta Miroslav Brda.
Za policii jednání vedli ředitel KŘP Ústeckého kraje plk. Tomáš Landsfeld a vedoucí územního odboru Louny plk. Vladimír Pešek.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video