Vznikne v Podbořanech nová alej?

Jan Vnouček 2012-10-21 00:14:00

Podbořany – Alej přátelství. Tak by se mělo jmenovat stromořadí, které by mohlo příští rok vzniknout podél staré cesty z Hluban směrem na Krásný Dvůr. Vysadit strom by si v něm na památku a pro radost mohl každý občan nebo kolektiv z Podbořan a jejich městských částí.

Projekt vznikl po nadšené reakci občanů na již dříve vyhlášený úmysl vytvořit alej života pro novorozené podbořanské občánky. „Lidi se na nás obracejí, že by chtěli vysadit strom i svým starším dětem, tak jsme se jim rozhodli vyjít vstříc. A tak by si v budoucí aleji přátelství mohl vysadit strom každý jednolivec i kolektiv, třeba školní třída. Strom bychom poskytli zdarma, podmínkou je jen vlastnoruční vysazení stromku,“ upřesňuje Lenka Janoušková z odboru životního prostředí MěÚ Podbořany.
Podmínkou realizace tohoto záměru je však získání grantu ČSOB a ERA pro rozvoj regionu. Při spoluúčasti 50 000 Kč může město na koupi stromů získat 300 000 Kč.

Napsal(a): Jan Vnouček

Komentáře

Nabídky práce

ŘEDITEL/ŘEDITELKA MŠ Peruc

Bližší info na webu obce Peruc. Nástup 1. srpna 2024, přihlášky zasílejte do 17. května 2024.
WWW: https://peruc.cz/
E-mail: podatelna@peruc.cz


ŘEDITEL/ŘEDITELKA ZŠ A MŠ Vilémov

Bližší informace na webu Obce Vilémov u Kadaně.
Tel.: 474398146
WWW: https://www.obec-vilemov.cz/
E-mail: vilemov@obce-cv.cz

Poslední videa

Valentýnský koncert v žateckém divadle rozněžnil i rozpálil

Klavír Jiří Knotte a housle Milan Brouček... Bravo!

Přehrát video
V 1.A ZŠ P. Bezruče v Žatci děti s učitelkou v kroužku probíraly první vysvědčení

Ve středu 31. 1. 24 se rozdávaly pololetní vysvědčení - přesněji Výpisy vysvědčení. Třídní učitelka 1.A Nikola Martinovská si se svými prvňáčky v poslední hodině po předání o tom povídala...

Přehrát video